Potovanje

Največ počitnic za bon brez doplačila

V Popotniškem združenju Slovenije (PZS) so se z navdušenjem priključili skupni promocijski akciji Slovenske turistične organizacije "Zdaj je čas". Združujejo namreč 33 Youth Hostlov kateri izpolnjujejo najvišje mednarodne standarde International Youth Hostel Federation.

Youth Hostli v mreži PZS bodo delovali pod skupnim sloganom “Z bonom na najdaljše počitnice” ter skupnim ključnikom (Hashtagom) #doziviBON

Hostli v mreži PZS so eni redkih ponudnikov, ki lahko zgolj za vrednost bona in brez doplačila ponudijo kar najdaljše počitnice. Ti že vrsto let z ugodnimi in kvalitetnimi nastanitvami spodbujajo mobilnost mladih in tistih starejših, ki si želijo doživeti kar največ.

največ počitnic, bon, slovenija, covid-19, pzs, Popotniško združenje Slovenije, #doziviBON

Posamezniki, v večini primerov pa tudi družine (ob upoštevanju vrednosti bona za mladoletne), bodo v njihovih youth hostlih lahko prenočevali vsaj en teden, seznam pa najdete na www.youth-hostel.si .

Prav zaradi tega so se odločili za skupen slogan “Z bonom na najdaljše počitnice”. Saj bodo lahko gostje prenočevali dlje, kot v večini drugih nastanitvah in tako ohranili denar za doživetja v okolici. Prav to, da bo tistim, ki bodo za počitnice koristili youth hostle, denar ostal za doživetja v okolici, pa jih je spodbudilo h ključniku #doziviBON.

največ počitnic, bon, slovenija, covid-19, pzs, Popotniško združenje Slovenije, #doziviBON

Posebej želijo poudariti, da lahko v nekaterih hostlih mreže Popotniškega združenja Slovenije prenočujejo tudi invalidi na vozičkih. Številni hostli namreč razpolagajo s prilagojenimi sobami in drugo infrastrukturo. Popotniško združenje Slovenije pa se lahko pohvali tudi s hostlom Ars Viva v Starem trgu pri Ložu ob Cerkniškem jezeru. Gre za edini nastanitveni objekt v Sloveniji, ki je v celoti urejen za invalide na vozičkih.

Ob polemikah zadnjih dni glede različnih cen, želijo poudariti, da upoštevajo bon kot kakršno koli drugo plačilno sredstvo. Zato se cena ne bo razlikovala od tiste, ki bi bila plačana z denarjem. Seveda pa se cena lahko spreminja glede na dolžino bivanja in na sezono. To je sicer praksa v večini nastanitvenih obratov.

 

ikona pisec Popotniško združenje Slovenije PZS
ikona fotograf Popotniško združenje Slovenije PZS

Sorodni članki

Back to top button