Tehnologija

Pozdravljeno poletje in nove video igre!

Junij ne prinaša le poletnih temperatur, temveč tudi tudi adrenalinske vožnje, dolgo pričakovane indie igre in Nintendove čarovnije. Predstavljamo nove videoigre, ki jih ne smeš zgrešiti.

Oglej si seznam iger, ki nam bodo krajšale čas v vročem juniju.

Warhammer: Chaosbane (4. junij, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Vsak, ki se je vsaj srečal z Warhammerjem, se zaveda, da je to franšiza, ki svojo globoko zgodbo z vsakim novim naslovom še bolj poglobi. Oboževalci to častijo, novinci se včasih tega ustrašijo, a ni igralca, ki bi bil razočaran nad širino, ki jo nudijo Warhammer igre.

Chaosbane z odprtimi rokami sprejema dosedanjo Warhammer zgodbo in nas popelje v temačne ječe, kjer ne primanjkuje adrenalinske hack-and-slash akcije. Nova videoigra ostaja zvesta prepoznavnim Games Workshop figuricam, ki jih lepo vpelje v svojo zgodbo – za vse tiste, ki še ne poznate rdeči niti Chaosbanea, je ta lepo predstavljena v napovedniku. Ingame akcija bo navdušila tako oboževalce kot novince, zato je čas, da se Chaosbane znajde tudi na tvoji polici.

Bloodstained: Ritual of the Night (18. junij, PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch)

Več kot štiri leta so minila, odkar je Koji Igarashi, ki je svojo slavo pridobil z delom v Konamiju, na Kiskcstarterju zbral 5 milijonov dolarjev za izdelavo igre Bloodstained: Ritual of the Night, ki na dober način spominja na Castelvanio. Igra je pri razvoju naletela na številne ovire in je bila zaradi negativnega odziva navdušencev deležna obširne vizualne preobrazbe, a čakanja je konec.

Seznam iger, ki bodo zaznamovale poletje.

Igarashijeva vizija je končno dobila življenje in komaj čakamo, da jo dobimo v roke. Bloodstained: Ritual of the Night bo na police prispel 18. junija (uporabniki Switcha boste morali počakati malo dlje), in pričakovanja so visoka. Eden izmed razlogov za uspeh na Kickastarterju je želja po zabavnem gameplayu, ki smo ga bili deležni v igri Castelvania: Symphony of the Night. Bloodstained vsebuje retro elemente pustolovskih iger. Elementi so združeni s sodobnimi lastnosti, kot so izboljšan UI, razumljivi zemljevidi in številne težavnosti – zmagovalna kombinacija starega in novega!

Crash Team Racing Nitro-Fueled (21. junij, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)

V zadnjih letih se stari heroji vračajo na male zaslone in moramo reči, da ponovne prihode vedno pričakamo z odprtimi rokami, pa naj bo to HD pustolovščina z zmajčkom Spyrom, napeta dirka v igri Team Sonic Racing ali pa dolgo pričakovana vrnitev Crash Bandicoot trilogije.

Očitno se bo ta trend nadaljeval, saj se s predelavo priljubljene dirkaške igre Crash ponovno vrača na male zaslone. Crash Team Racing Nitro-Fueled bo naše čutnice napolnil z nostalgičnimi užitki, saj združuje zabaven gameplay originala in moderno 4K kvaliteto. Igra vsebuje številne načine igranja, med katere spadajo Adventure (ki sledi osrednji zgodbi), Time Trial in Arcade. Naslov igralcem nudi številne prilagoditve in spletni način igranja. Naj se dirka prične!

F1 2019 (28. junij, PlayStation 4, Xbox One, PC)

Franšize z dolgo zgodovino se pogosto srečujejo s skupno težavo: Kako vsako leto izdati nov naslov, ki bo prinesel zanimive novosti? Codemasters F1 z vsakim izidom poviša kvaliteto igre in včasih se vprašamo, koliko časa bo to sploh še mogoče. Očitno jim še ni zmanjkalo manevrskega prostora, saj so z F1 2019 ponovno presegli vsa pričakovanja.

Nova igra vsebuje Formulo 2 in posodobljen karierni način. Posebni biser predstavlja nov multiplayer avto, ki je nastal v sodelovanju z Rossom Brawnom in Patom Symondsom. Stari igralci boste v igri našli številne nove dodatke, novi prišleki pa se boste hitro zaljubili v dirkaško doživetje, ki ga nudi F1 2019.

Super Mario Maker 2 (28. junij, Nintendo Switch)

Wii U je bil od svojih navdušencev deležen mnogo ljubezni, a po pravici povedano je bilo teh manj, kot si jih je zaslužil. Eden izmed toplo sprejetih naslovov je bil zagotovo Super Mario Maker, ki je izšel leta 2015. Nadaljevanja priljubljenih iger so vedno dobrodošla in Super Mario Maker 2 ne predstavlja nobene izjeme.

Igra nudi številna nova orodja za izdelavo zabavnih stopenj, obširno zgodbo in kar nas najbolj veseli, spletni večigralski način. Dosedanji posnetki so prijetno anarhični in komaj čakamo, da vidimo, kaj vse bodo v prihodnosti ustvarili igralci nove videoigre.

 

 Red Bull (vir)
 Pixabay
ikona snemalec Youtube

Sorodni članki

Back to top button