Tehnologija

Instagram začel skrivati všečke

Poskus skrivanja všečkov na Instagram objavah poteka v sedmih državah, in sicer z namenom pomagati ljudem, da se ti osredotočijo na objavljene fotografije in videe, ne pa na priljubljenost teh.

Instagram je v sedmih državah pričel s skrivanjem všečkov (srčkov), in sicer z namenom, da z uporabnikov “odstranijo pritisk”, ki se ustvarja s tencenco po čim višjemu številu všečkov, ki ji vidijo drugi uporabniki oz. sledilci.

Iz podjetja Instagram so sporočili, da so s poskusno odstranitvijo všečkov pričeli danes (op. a.: 18. julij 2019), in sicer v Avstraliji, Braziliji, na Irskem, v Italiji, na Japonskem in v Novi Zelandiji. V začetku leta pa so z izvajanjem tega poskusa pričeli že v Kanadi.

Družbeno omrežje Instagram je uporabnikom v izjavi sporočilo: “Želimo, da se vaši prijatelji osredotočijo na fotografije in videoposnetke, ki jih delite, ne pa na to, koliko všečkov dobite. Z ogledom seznama oseb, ki so všečkale vašo objavo lahko še vedno vidite všečke, ki ste jih prejeli. Vaši prijatelji pa ne bodo mogli videti koliko všečkov je prejela vaša objava.”

Izjavo zaključujejo z: “Veselimo se, da bomo izvedeli več o tem, kako bi lahko ta sprememba koristila izkušnjam na Instagramu.”

Kjer so uporabniki prej videli število oseb, ki jim je bila objava všeč, bodo zdaj pod objavami videli samo uporabniško ime ter napis “in drugi”.

 

 DOSTOP.si
Business photo created by freepik – www.freepik.com

Sorodni članki

Back to top button