DeloŠtudentska politika

Poziv dijakom in študentom, ki so delali s COVID-19 bolniki, testirali ali cepili

Če si v obdobju med 11. novembrom 2021 in 31. junijem 2022 opravljali delo pri celostni oskrbi bolnikov ali pri izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja, se pridruži ŠOS in tožbi.

S sprejetim Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (ZDUPŠOP) je Državni zbor Republike Slovenije zagotovil izplačilo dodatka za dijake in študente, ki so vključeni ali vpoklicani k opravljanju nalog pomoči pri celostni oskrbi bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah in pri izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja.

Po odločitvi Urada RS za zaščito in reševanje se ta dodatek izplačuje le prostovoljcem, ne pa tudi preostalim dijakom in študentom, čemur so v praksi sledili tudi delodajalci, pri katerih so dijaki in študenti delo opravljali. Ker na Študentski organizaciji Slovenije menimo, da so dijaki in študenti s takšno odločitvijo oškodovani, proti delodajalcem pripravljamo tožbo s ciljem izplačila dodatka vsem dijakom in študentom, ki so takšno delo opravljali.

Zato vse dijake in študente, ki so v obdobju med 11. novembrom 2021 in 31. junijem 2022 opravljali delo pri celostni oskrbi bolnikov ali pri izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja in se želijo pridružiti tožbi, pozivamo, da na elektronski naslov info@studentska-org.si posredujete

(1) študentsko napotnico oziroma drugo pogodbo, na podlagi katere ste opravljali delo ter

(2) dnevni obračun opravljenih ur, iz katerega izhaja obseg opravljenega dela pri delodajalcu na posamezni dan.

Dokumente pošljite najkasneje do nedelje, 29. 5. 2022.

O vseh nadaljnjih postopkih vas bomo obveščali.

ŠOS
ŠOS

Sorodni članki

Back to top button