Priložnosti

Poziv za študentsko nagrado MFRU

Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), ki bo potekal med 2. in 10. oktobrom 2020, bo tudi v letošnjem letu podeljeval študentske nagrade. Želijo, da služijo kot vzpodbuda za nadaljnjo umetniško ustvarjanje.

K prijavi vabijo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko umetnostjo. Glede na študentski staž in s tem procesualno naravnanost del vsled študijskega procesa ter z ozirom na aktualno COVID-19 situacijo ne pričakujejo, da boste prijavili docela izgotovljena dela. Vseeno pa naj prijavljena dela-v-nastajanju že prikazujejo vsaj zasilno razvite koncepte oziroma nakazujejo smeri nadaljnjega razvoja.

Kot prejšnja leta bodo nagrade podeljene v sodelovanju s tremi izobraževalnimi institucijami. To so Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (ALUO UL), Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici (UNG AU) in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM) ter Ustanova Fundacija Sonda.

Kako se prijaviti?

Prijavite se na matični akademiji oziroma fakulteti pri profesorici oziroma profesorju, ki bo nominirala, nominiral dela. Sašo Sedlaček (ALUO UL), Peter Purg in Rene Rusjan (UNG AU), Jani Pavlič in Matej Koren (FERI UM). Če ste študentka ali študent in bi želeli prijaviti svoj intermedijski projekt, a ne obiskujete nobene izmed navedenih ustanov, se prijavite z e-sporočilom na mfru@mkc.si.

Rok za prijavo je 15. junij 2020.

Sestavine prijave

  • Kratek življenjepis avtorice oziroma avtorja s kontaktnimi podatki,
  • vsebinski opis umetniškega dela (do 800 besed),
  • foto, video in/ali drug vizualni material, ki reprezentira delo,
  • neobvezna, a zelo zaželena priloga je portfolio s predstavitvijo vaših preteklih del.

Iz vsake institucije bodo nominirana 2–3 študentska dela. Med nominiranimi projekti bo nato strokovna komisija izbrala in nagradila (predvidoma) tri dela. Predvidoma bo podeljena ena glavna študentska nagrada v višini 900 evrov in dve manjši v višini 600 evrov. Oktobra 2020 bodo nagrajena dela v okviru MFRU razstavljena na skupinski razstavi. Glavna nagrajenka oziroma glavni nagrajenec bo ob denarni nagradi prejel, prejela tudi možnost samostojne razstave v letu 2021. Samostojna razstava je za nagrajenko oziroma nagrajenca nezavezujoča, tj. lahko se ji odpove.

 

 MKC Maribor
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button