IzobraževanjeNovice

PRebudila se je 11. študentska konferenca PR teater

Odvila se je 11. konferenca za odnose z javnostmi, ki je letos potekala 18. novembra v virtualni obliki, v izvedbi Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi.

Šest predavanj in intervju

Letos je program zajemal šest predavanj in intervju s tujo podjetnico. Kljub temu da so teme predavanj zajemale različna področja (retorika, podjetništvo, IT, freelancing, vsebinski digitalni marketing, odnosi s tujimi javnostmi), so vsa dokazala, kako pomembno je stopiti v korak z razvojem in poiskati alternativne pristope. Prav tako je pomembno pokazati strast, saj le tako lahko povzročimo spremembe, kar pa je tudi geslo letošnjega PR teatra.

Dogodek je z nagovorom udeležencev otvorila vodja projekta Blažka Klarić. Pozvala jih je naj se nikoli ne prenehajo učiti in raziskovati. Nato je udeležence konference pozdravila tudi predsednica PRSSja Anita Kovačič Čelofiga. Povedala je, da je na organizacijsko ekipo zelo ponosna in vsako leto navdušena nad tem, kako kreativni in podjetni so študentje.

Prvo predavanje je vodil direktor agencije za komunikacijski management Taktik Matjaž Klipšteter, ki se z odnosi z javnostmi ukvarja že več kot 30 let. Po njegovem mnenju se čez leta na tem področju niso spremenile tri stvari. Prva je, da mora dober komunikator zgodbo s čim manj besedami pripeljati do javnosti. Druga je pomembnost pismenosti, saj se slabe informacije ne bodo razširile. Kot zadnje pa je izpostavil pomembnost dobrih kontaktov, saj lahko s pomočjo njih dosežemo svoje ključne javnosti.

Pomembno je biti avtentičen

Tuja gostja Rike Doepp je uspešna poslovna ženska. Deluje na različnih mestih od PR-ja v modnem svetu do sodelovanja s trajnostnimi znamkami, neprofitnimi organizacijami in organizacijami, ki podpirajo bodoče poslovne ženske. V intervjuju je povedala, da je v PR-ju zelo pomembno, da si avtentičen in deluješ na področjih, ki te zanimajo in jih poznaš, saj si le tako lahko zgradiš uspešno kariero.

Podjetnica, radijska moderatorka in televizijska voditeljica Polona Požgan, je poudarila pomen pristne komunikacije in avtentičnosti. Tako v poslovnem kot privatnem življenju, saj sama pravi, da je posel zanjo najbolj osebna stvar.

PR teater, odnosi z javnostmi, javnostmi, odnosov, PRSS, študentska konferenca, PR
11. PR teater je letos potekal virtualno.

Tamara Lah Momčilović nam je povedala zgodbo o nastanku svojega podjetja Infinum. Skupaj s prijatelji so ga ustanovili leta 2009, sedaj pa imajo lokacije v Ljubljani, Zagrebu in New Yorku. Trdno je prepričana, da če nekaj dobro narediš, se dobre besede širijo in s tem prinašajo nove projekte ter stranke. Spregovorila pa je tudi o težavah, s katerimi se je soočala na svoji poti, kot tedaj ena redkih ženskah na IT področju.

Stella Korošec in Anže Miklavec sta par, ki že deset let ustvarja zgodbo sedaj že mednarodno poznane znamke Equa. Skozi leta sta tej znamki dodala še dve: Goat Story in in Equa care. Verjameta vase, v svojo zgodbe in v vse vrednote, ki jih njuna znamka predstavlja. Prav to pa pravita, da je ključ do uspeha: »Karkoli delaš, verjemi, da je to izdelek, ki ga svet res potrebuje. Delaj s strastjo.«

I feel Slovenija in freelancing

Z nami sta se pogovarjali tudi Ana Savšek in Maja Puklavec. Projekt I feel Slovenija sta predstavili iz strani vsebinskega in digitalnega marketinga ter odnosov s tujimi javnostmi. Na praktičnih primerih sta pokazali, kako se področji odražata v praksi. Predstavili pa sta nam tudi nov projekt Zdaj je čas, moja Slovenija, s katerim nagovarjajo slovenske porabnike, ki bi radi bolje spoznali skrite kotičke Slovenije.

Ana Eterović, lastnica komunikacijske agencije je predstavila, kako je na svoji poslovni poti uspela kot freelancerka. Govorila je lastnih izkušnjah, ter prek teh podala nasvete, kako doseči zastavljene cilje in uresničiti svoje potenciale. Po njenem mnenju je najpomembnejše, da se zavedamo, da bomo na svoji poti doživeli tudi poraze, ki jih je treba znati sprejeti in se z njimi spopasti.

 

Laura LAVRIČ CASCIO
PR Teater

Sorodni članki

Back to top button