PriložnostiTehnologija

Prijavi se na Electrathon in se poteguj za nagrado v višini 3000 eurov

ELES in Elektro Gorenjska že drugič organizirata hekaton Electrathon, z nagradnim skladom 6 tisoč eurov. Letos bo hekaton iskal rešitev na temo e-mobilnosti: kako zagotoviti zanesljivo polnjenje e-vozil v stanovanjskih soseskah, kjer stanovalci nimajo zagotovljenih lastnih parkirnih mest.

Pridruži se ELES-u in Elektro Gorenjski na drugem Electrathonu. Tokrat boš iskal rešitve za eno ključnih vprašanj e-mobilnosti: kako zagotoviti zanesljivo polnjenje e-vozil v stanovanjskih soseskah, kjer stanovalci nimajo zagotovljenih lastnih parkirnih mest.

Na tržišču je vedno več električnih avtomobilov, zato se v povezavi z njimi pojavlja tudi vedno več izzivov. Predstavljaj si gosto naseljeno blokovsko naselje z 500 stanovanji in 1000 avtomobili. Majhen delež teh avtomobilov, ki pa iz leta v leto narašča, je električnih. Kje in kako se bodo polnili? Kje bodo sploh parkirali? Lahko najdeš rešitev za pomanjkanje parkirnih mest v prenaseljenih mestnih okoljih? Electrathon ti omogoča, da se spopadeš prav s tem izzivom.

11. in 12. decembra 2021 bo preko spleta ali hibridno (odvisno od epidemiološke situacije) potekal že drugi Electrathon. Zmagovalci bodo prejeli kar 3 tisoč eurov nagrade in srečanje z direktorjema ELES-a in Elektro Gorenjske. Drugouvrščena ekipa bo prejela 2 tisoč eurov, tretja pa tisoč eurov nagrade. Zmagovalne ekipe bodo lahko izkoristile tudi mnoge druge nagradne priložnosti.

Zberi svojo ekipo ali pa se do 7. decembra 2021 prijavi kar samo. Prijavnico najdeš na tej povezavi.

Uredništvo DOSTOP.si, Electrathon
Electrathon

Sorodni članki

Back to top button