Priložnosti

Sodeluj pri sooblikovanju Podonavske regije v projektu EUSDR

Si star med 18 in 28 let in želiš sooblikovati prihodnost Podonavske regije in sodelovati z nacionalnimi koordinatorji in koordinatorji prioritetnih področij pri razvoju Podonavske regije?

Potem se prijavi na razpis za članstvo v svet mladih Strategije EU za Podonavsko regijo (EUSDR) in prispevaj k oblikovanju in razvoju Podonavske regije skupaj z mladimi iz Avstrije, BiH, Bolgarije, Češke, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske, Moldavije, Nemčije, Romunije, Slovaške, Srbije in Ukrajine.

Predstavniki Sveta mladih bodo lahko predlagali konkretne aktivnosti in projektne ideje, predstavljali svoje predloge političnim odločevalcev iz držav regije, prispevali k prioritetam EUSDR, opozarjali na posebna vprašanja iz svojih držav in sodelovali v vseh aktivnostih in dogodkih EUSDR in sorodnih dogodkih na evropski ravni.

Se želiš pogovarjati o prihodnosti Podonavske regije s kolegi iz 14 držav? Imaš ideje na področju vključevanja mladih za boljšo povezljivost podonavskega prostora? Imaš zamisli kako razviti nov projekt vključevanja mladih in zbrati finančna sredstva? Bi si želel prispevati k povezovanju tematskih področij kot so biotska raznovrstnost, konkurenčnost in razvoj, kopenski transport, varnost?

Kaj vse bodo aktivnosti članov Sveta mladih si lahko prebereš v brošuri. Več informacij o sami strategiji pa lahko najdeš na tej spletni strani.

Če pa te zanima sodelovanje v Svetu mladih EUSDR, se prijavi na razpis objavljen na spletni strani.

Tam najdeš tudi vse odgovore na tvoja vprašanja. Če si resen kandidat, potem pohiti, saj je razpis odprt od 9. maja 2022 do 15. avgusta 2022.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button