DeloNovice

ŠOS: Tudi za študente in dijake se je začelo izplačevanje COVID dodatka

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je pričela z izplačevanjem dodatkov po 77. členu Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (ZDUPŠOP).

Na podlagi tega člena so do COVID dodatka za izpostavljenost nevarnosti in posebne obremenitve upravičeni tudi dijaki in študenti, ki so bili vključeni ali vpoklicani k opravljanju nalog pomoči pri celostni oskrbi bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah in pri izvajanju mobilnega testiranja in cepljenja.

Po podatkih Ministrstva za obrambo, v katerega pristojnost spada URSZR, gre za okrog 12 tisoč zahtevkov v vrednosti okoli 2,4 milijona evrov.

Urad RS za zaščito in reševanje predvideva, da bodo vsi zahtevki obdelani do konca koledarskega leta. V tem obdobju pa naj bi bili dodatki izplačani vsem upravičencem.

Dijakom in študentom, ki čakajo na izplačilo COVID dodatka priporočamo, da se glede tega obrnejo na delodajalca, pri katerem so delo opravljali. Tam se lahko pozanimajo, ali je zanje delodajalec oddal zahtevek na URSZR in kdaj lahko pričakujejo izplačilo.

ŠOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button