Štipendije

Štipendije za športnike in športnice, na voljo je 465.000 evrov

Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) je v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje znanost in šport ter Fundacijo za financiranje športnih organizacij objavil javni razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike za novo šolsko oz. študijsko leto. Za štipendije je letos namenjenih 465.000 evrov.

Kot so za STA pojasnili v OKS-ZŠZ, je povprečna višina štipendije za dijaka 176,44 evrov, za študenta pa 261 evrov. Razpis je s potrebnimi obrazci in navodili objavljen na njihovi spletni strani.

Rok za oddajo vloge je 5. oktober.

Projekt štipendij za športnike in športnice v Sloveniji predstavlja sistemsko podporo športnikom, ki se ukvarjajo s tekmovalnim športom in so usmerjeni v doseganje vrhunskih športnih rezultatov. Tako so zapisali na spletnih straneh ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Kot so poudarili, je glavni cilj projekta zagotoviti mladim športnikom dodaten vir mesečnega dohodka, z namenom dodatne motivacije za doseganje vrhunskih športnih rezultatov in pridobitev izobrazbe ter na splošno z dobrim zgledom postaviti življenjske stebre za vsakega posameznika.

Projekt na ministrstvu uvrščajo med uspešnejše sistemske projekte. Pri katerem od leta 1999 sodelujejo s Fundacijo za financiranje športnih organizacij. Zraven je tudi OKS-ZŠZ, ki skrbi tudi za administrativno izvedbeni del, so še zapisali.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button