Bivanje

Študentski dom: ne spreglej novosti za sprejem ali podaljšanje bivanja 2022/23

Onjavljen je razpis za sprejem in podaljšanje bivanja za študijsko leto 2022/2023. Prijava na razpis je možna na spletnem portalu eVŠ, razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje pa so objavljene na spletni strani študentskih domov.

Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra 2022 na spletni strani študentskih domov. Študenti bodo nato na domači naslov prejeli odločbo o dodelitvi subvencije. Vabilo na vselitev bodo študenti prejeli v svoj EvŠ predal, kjer so vložili vlogo za sprejem. Seznam z datumi in urami vselitev bo objavljen tudi na spletni strani študentskih domov.

Letos je pri oddajanju vloge za sprejem ali podaljšanje bivanja v študentskih domovih nekaj pomembnih sprememb.

Pomembne novosti

 • Vlogo za sprejem in podaljšanje bivanja bo možno oddati od 1. julija 2022 dalje.
 • Razpis za sprejem bo odprt do 1. junija 2023.
 • Prijava za podaljšanje bivanja je možna od 1. julija 2022 do 16. avgusta 2022. Po tem datumu ni več možno oddati vloge za podaljšanje bivanja v študentskih domovih.
 • Vlogo za subvencionirano bivanje lahko oddajo tudi tisti študenti, ki bodo oz. že študirajo na višješolskih programih.
 • Vabilo na vselitev bodo študenti prejeli v svoj EvŠ predal, kjer so vložili vlogo za sprejem. Seznam z datumi in urami vselitev bo objavljen tudi na spletni strani študentskih domov.

Študenti lahko oddajo elektronsko prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja na portalu eVŠ. Razpis je tako kot vsako leto namenjen študentom, ki podaljšujejo bivanje in tistim, ki želijo na novo bivati v študentskih domovih.

Kako oddam prošnjo za sprejem bivanja?

Prošnjo lahko oddaš od 1. julija 2022 do 1. junija 2023, na način:

 1. S kvalificiranim digitalnim potrdilom se obrazca po navadni pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ. Po navadni pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati v Pisarno za študentske domove Maribor tiste priloge, ki se jih v prošnji označi, da jih bo vlagatelj oddal po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na št. prošnje).
 2. Z uporabniškim imenom in geslom (brez kvalificiranega digitalnega potrdila) se mora podpisan obrazec prošnje, izpolnjene v eVŠ s prilogami, poslati priporočeno po pošti ali osebno oddati v času uradnih ur Pisarni za študentske domove Maribor.
 3. Z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun (za novince: digitalna identiteta je tista, s katero ste se vpisali na Univerzo v Mariboru; za študente UM: digitalna identiteta um.si). Obrazec se po pošti ne pošilja. Po navadni pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati priloge, označene v prošnji.

Prošnjo za sprejem oddaš preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ kadarkoli do 1. junija 2023. Na prvo prednostno listo bodo uvrščeni študenti, ki bodo vlogo za sprejem oddali do 16. avgusta 2022 (velja za študente, za katere bo mogoče ugotoviti izpolnjevanje splošnih pogojev).

Kako oddam prošnjo za podaljšanje bivanja v študentskih domovih?

Prošnjo lahko oddaš od 1. julija 2022 do 16. avgusta 2022.

 1. S kvalificiranim digitalnim potrdilom se obrazca po navadni pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ do 16. avgusta 2022. Po navadni pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati priloge, označene v prošnji.
 2. Z uporabniškim imenom in geslom (brez kvalificiranega digitalnega potrdila) se mora podpisan obrazec prošnje, izpolnjene v eVŠ do 16. avgusta 2022, s prilogami poslati priporočeno po pošti ali osebno oddati do 23. avgusta 2022, v času uradnih ur Pisarni za študentske domove Maribor.
 3. Z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun (za novince: digitalna identiteta ista, s katero ste se vpisali na Univerzo v Mariboru; za študente UM: digitalna identiteta um.si). Obrazec se po pošti ne pošilja, temveč se prošnjo odda v eVŠ do 16. avgusta 2022. Po navadni pošti se mora priporočeno poslati ali osebno oddati priloge, označene v prošnji.

Za še več informacij pa obišči spletno stran študentskih domov.

Uredništvo DOSTOP.si, razpis
Arhiv DOSTOP.si

 

Sorodni članki

Back to top button