Izobraževanje

Tehniške fakultete kmalu z obnovljenimi tlemi pred vhodom

Če si bil zadnji teden kaj pred Tehniškimi fakultetami Univerze v Mariboru si verjetno opazil, da pri vhodu potekajo vzdrževalna dela. Gre za sanacijo tlakovcev, ki je bila naročena, ker se je nekdo poškodoval na neravni površini pred fakultetami.

Tehniške fakultete Maribor so se odločile, da bodo prosti čas študentov med izpitnima obdobjema izkoristile za sanacijo tlakovcev pred vhodom. Študenti ga morda bolje poznajo kot “vhod pri velikem drevesu”. Kot so sporočili iz Univerze v Mariboru ima projekt sicer višje cilje kot samo trenutno sanacijo, a s tem delom so morali pohiteti zaradi prejetega odškodninskega zahtevka. Zaradi neravne površine na Smetanovi ulici 17 je namreč nekdo padel in se poškodoval.

Zaenkrat je glavni cilj, odstranitev dotrajanih in nevarnih pohodnih plošč ter zamenjava poškodovanih z novimi. Projekt so naročile Tehniške fakultete Maribor, ki jo tvorijo štiri fakultete: Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Vzdrževalna dela izvaja podjetje ŠTAJERGRADING d.o.o.

sanacija tlakovcev, Maribor, varnost študentov, Tehniške fakultete
V času del je glavni vhod Tehniških fakultet neprehoden, kar pa zaradi drugih vhodov ne povzroča večjih težav.

Varnost študentov in zaposlenih je na prvem mestu

Sanacija glavnega vhoda je bila načrtovana že nekaj let. Gre za projekt, ki je mnogo večji kot trenutna dela, izvedla se bo celotna prenova glavnega vhoda in bližnje okolice. Ampak celovita prenova je dolgoročen projekt, predvsem zaradi neuglednega pročelja in obstoječih vsebin na površini. Zato trenutno poteka samo nujna sanacija, ki bo preprečila nadaljnje poškodbe, saj je seveda najpomembnejša varnost študentov, zaposlenih in drugih obiskovalcev.

Financiranje trenutnih vzdrževalnih del zagotavljajo fakultete iz drugih virov, ki so na razpolago. Po najugodnejši ponudbi je vrednost projekta 12.949,46 evrov (brez DDV).

Dela naj bi se zaključila do naslednjega izpitnega obdobja

Sanacija tlakovcev se je pričela takoj ob koncu pomladnega izpitnega obdobja, 15. julija. Predvidoma bi naj trajala tri tedne, saj je to tudi edini čas leta, ko naj bi bili študenti res prosti, brez predavanj, vaj in izpitov. Sanacija bi tako morala biti končana, ko se začne jesensko izpitno obdobje.

Sanacijska dela sicer ne povzročajo ovir za študente ali druge mimoidoče, je pa v času dela neprehoden glavni vhod v B objekt. Ampak na srečo imajo Tehniške fakultete za tiste nesrečneže, ki bodo morali na fakultete v času med izpitnima obdobjema, na voljo dovolj drugih vhodov. Univerza v Mariboru priporoča uporabo vhoda E in B-klet.

Za vse nesrečneže pa še opozorilo. Med poletjem je odpiralni čas tehniških fakultet skrajšan:

  • od 15. julija do 16. avgusta od 6. do 15. ure,
  • od 19. avgusta do 31. avgusta od 6. do 19. ure.

 

 Mojca KUPČIČ
 Mojca KUPČIČ

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button