Zdravje

Društvo študentov medicine vabi na cepilni dan proti okužbi s HPV

Društvo študentov medicine Maribor in projekt Ljubezen in spolnost v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca organizira cepilni dan proti okužbi s HPV.

Cepilni dan bo potekal v sredo, 26. aprila, od 14. do 19. ure v cepilni ambulanti Zdravstvenega doma na naslovu Ulica talcev 5, 2000 Maribor na 5. nadstropju. Cepljenje je brezplačno za dekleta rojena leta 1998 ali mlajše, saj ga krije ZZZS, za ostale pa je cepljenje samoplačniško. Potrebni so 3 odmerki, cena enega odmerka pa je 69€.

Prijava na cepilni dan je mogoča na tej povezavi.

V kolikor vam termin ne ustreza, se lahko naročite na dodaten termin na telefonsko številko 030-226-610 vsako sredo med 15.00 in 18.00, po e-pošti ambulanta.cepljenje@zd-mb.si ali osebno v času delovanja ambulante v sredo med 15.00-18.00.

Pomembno je poudariti, da so HPV najpogostejši povzročitelji raka materničnega vratu, ki predstavlja 2% vseh odkritih rakov v Sloveniji. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je postavila cilj, da se do leta 2030 rak materničnega vratu popolnoma odpravi in postane prvi rak, ki se ga ”pošlje v zgodovino”. Več o HPV si lahko preberete tudi na spletni strani NIJZ in sicer na naslednjem linku .

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button