Tehnologija

Tesla zapira večino poslovalnic

Nakup avtomobilov Tesla odslej mogoč le še preko spleta

Večina fizičnih trgovin podjetja Tesla bo zaprla svoja vrata. Prodaja avtomobilov se bo odslej vršila izključno prek spleta. Fizične trgovine bodo zgolj v funkciji informacijskih centrov. Podjetje prodajo iz fizičnih trgovin preneslo na splet zaradi znižanja stroškov poslovanja. Stranke bodo imele en teden časa, da avto vrnejo, če z njim ne bodo zadovoljne.

Tesla Motors je znano in zelo uspešno ameriško podjetje, ki se ukvarja z izdelavo in prodajo električnih avtomobilov. Ustanovitelj podjetja je Elon Musk. Predstavniki podjetja so oznanili, da bodo v roku nekaj mesecev zaprli večino lastnih fizičnih trgovin. Poteza bo izvedena skoraj istočasno, kot bo luč sveta ugledal novi Model 3 v vrednosti 35.000 dolarjev.

 

Trgovine zgolj v funkciji informacijskih centrov

Vseeno bo nekaj trgovin ostalo odprtih. Gre za trgovine na najbolj obljudenih krajih. Šlo bo bolj za nekakšne galerije, ki bodo služile kot informacijski center, kjer bodo stranke dobile želene informacije.

Musk ni podal informacije, če bo ta korak pomenil odpustitev nekaterih zaposlenih in koliko ljudi bi lahko ostalo brez dela. Pravi, da je bila odločitev sicer težka, vendar meni, da gre za najboljšo možnost za poslovanje podjetja v prihodnje.

 

Mobilni servisi Tesla

Bo pa podjetje – zaradi vse večjega števila strank – v prihodnje povečalo število centrov za popravilo avtomobilov. Podjetje sicer strankam ponuja tudi mobilni servis. Gre za njihove lastne kombije, ki so opremljeni z vsemi pripomočki za popravilo avtomobilov. Ti se aktivirajo prek mobilne aplikacije. Cilj sistema je zagotoviti strankam, da je popravilo izvedeno še isti dan, ko pride do okvare avtomobila.

Ukrep ukinitve fizičnih trgovin je po Muskovih besedah nujen. Z njim se bo namreč povečala finančna stabilnost podjetja. Podjetje je na svoji spletni strani pripravilo tudi navodila, v katerih je opisan postopek spletnega nakupa.

V prihodnje bo torej možno avto pri Tesli naročiti prek telefona v zgolj eni minuti. Trenutni cilj je olajšati postopek vrnitve takega avtomobila, v kolikor stranka z njim ne bo zadovoljna. Vrnitev avta v roku enega tedna pomeni stoodstotno vračilo denarja.

 

ikona pisec Mladi podjetnik
ikona fotograf Pixabay.com

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button