Glasba

The Weeknd ob polčasu super bowla, ki bo 7. februarja 2021

Ob polčasu enega najbolj gledanih športnih dogodkov vsake sezone bo nastopil priljubljeni kanadski pevec The Weeknd. Gre seveda za polčas super bowla, finala lige ameriškega nogometa NFL, je sporočilo vodstvo NFL.

Super Bowl, ki bo 7. februarja 2021 v Tampi na Floridi, je najbolj gledan televizijski dogodek leta v ZDA. Nastop ob polčasu pa velja za eno največjih časti v glasbenem poslu, navajajo tuje tiskovne agencije.

Tridesetletni glasbeni ustvarjalec The Weeknd s pravim imenom Abel Makkonen Tesfaye je kanadski pevec, tekstopisec, igralec in producent. Dobil je tri nagrade grammy in devet glasbenih nagrad, ki jih podeljuje ameriška revija Billboard, specializirana za področje industrije zabave, predvsem glasbene industrije.

 

V začetku letošnjega leta je čast nastopa v polčasu super bowla pripadla dvema pop divama Shakiri in Jeniffer Lopez. Ob polčasu super bowla pa so nastopili tudi glasbeniki Justin Timberlake, Beyonce, Lady Gaga, Katy Perry, Madonna, Bruno Mars in Rolling Stones.

“Sem ponižen, počaščen in navdušen, da bom v središču tega razvpitega odra,” je povedal glasbenik, ustvarjalec in izvajalec uspešnice Blinding Lights The Weeknd.

Super bowl je največji športni dogodek v Združenih državah Amerike. Hkrati pa je velikanski oglaševalski spektakel, ki ima velikansko televizijsko gledanost, našteli so že več kot 100 milijonov gledalcev.

 

 STA
Pixabay
ikona snemalec The Weeknd Youtube

Sorodni članki

Back to top button