Tehnologija

Ti posodobitev sistema iOs 14 ni všeč? Oblikuj domači zaslon po svoji meri

Prejšnji teden je Apple predstavil novo nadgradnjo svojega sistema, ki jo je poimenoval iOs 14. Največja pridobitev te verzije je spremenjen izgled domačega zaslona, ki je zelo podoben Androidovim telefonom.

Kaj so novosti sistema iOs 14?

Največja in najbolj očitna sprememba, ki jo za iPhone in iPade prinaša iOs 14, so widgeti ali gradniki na domačem zaslonu. Ponavadi so gradniki nekoliko večji in ob imenu aplikacije poskrbijo tudi za nekaj dodatnih informacij (npr. kakšno je vreme, kateri je naslednji dogodek na tvojem koledarju, naslednji opomnik …). Lahko jih pa uporabiš tudi za to, da na začetnem zaslonu prikažeš sliko, kar so pričeli uporabniki s pridom izkoriščati.

S pomočjo prave aplikacije pa lahko prilagodiš tudi videz privzetih gradnikov in svoj začetni zaslon spremeniš v pravo tematsko digitalno sliko. Že od leta 2018 lahko na svojem iPhonu spremeniš izgled ikonic, vendar je večina uporabnikov to možnost odkrila šele s prihodom iOs 14.

Kako lahko domači zaslon prilagodiš po svojih željah?

Zelo enostavno: potreboval boš ozadje in ujemajoč paket ikonic za aplikacije. Z nekaj enostavnega googlanja, bi moral najti, kar si želiš. Na tej povezavi lahko recimo najdeš paket Harry Potter ikonic. Najlepša ozadja boš našel na Pinterestu, gradnike pa boš po svojem okusu oblikoval z aplikacijo Widgetsmith. Naloži si aplikacijo in izberi gradnik, ki bi ga rad dodal na domač zaslon. S pomočjo različnih nastavitev lahko nato preoblikuješ gradnike, ki jih ponuja iOs 14.

Če želiš uporabiti ikonice po svoji meri, moraš na svoj telefon naložiti aplikacijo Shortcuts. Odpri aplikacijo in klikni +, da ustvariš novo bližnjico. Nato pojdi po korakih: Add Action > Scripting > Open App > Choose in izberi aplikacijo, ki ji želiš nastaviti novo ikono. V zgornjem desnem kotu izberi Next, poimenuj aplikacijo in izberi Done.

Sedaj želiš ikono dodati na svoj domači zaslon, zato v desnem kotu bližnjice, ki si jo ustvaril, dvakrat izberi “…” in nato Add to Home Screen. Izberi spodnjo ikono, nato pa Choose photo in izberi fotografijo, ki jo želiš nastaviti kot ikono aplikacije. Končano!

Ko boš naslednjič odprl željeno apikacijo, te bo ta najprej za sekundo ali dve popeljala v aplikacijo Shortcuts. Ampak verjamemo, da boš to z veseljem spregledal, če bo tvoj začetni zaslon vsaj malo podoben prikazanim primerom.

 

 

DOSTOP.si / UJ
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button