Kultura

V biografskem filmu o rock zvezdi Lindi Ronstadt bo pevko zaigrala Selena Gomez

Igralka in pevka Selena Gomez bo v načrtovanem biografskem filmu upodobila rock pevko Lindo Ronstadt. Film o večkratni dobitnici grammyja pripravljata producent James Keach in pevkin menedžer John Boylan.

Novico o načrtovanem filmu o Lindi Ronstadt sta po poročanju nemške tiskovne agencije dpa objavili specializirani reviji Variety in Hollywood Reporter, Selena Gomez pa je ob tem na Instagramu delila fotografijo iz pevkinih spominov Simple Dreams iz leta 2013. Poročanje industrije o projektu je potrdila tudi Ronstadt, ki je na istem kanalu zapisala, da se je vse skupaj začelo s preprostimi sanjami.

Tako Ronstadt kot Gomez imata mehiške korenine. 77-letna Ronstadt, ki je znana po skladbah You’re No Good in Don’t Know Much, je v svoji dolgoletni country rock karieri izdala dva ducata albumov. Leta 2014 je bila sprejeta v dvorano slavnih rock and rolla. Kariero je končala pred več kot desetimi leti zaradi degenerativne bolezni živčevja.

31-letna Gomez je nastopila v filmih, kot so Velika poteza režiserja Adama McKayja, Sosedi 2 v režiji Nicholasa Stollerja, Mrtvi ne umirajo Jima Jarmuscha in Deževen dan v New Yorku Woodyja Allena. V zadnjih letih je sodelovala pri televizijski seriji Only Murders in the Building.

Biografski glasbeni film je trenutno v predprodukciji. Pred tem je leta 2019 nastal dokumentarec Linda Ronstadt: The Sound of My Voice, ki sta ga na podlagi pevkine avtobiografije posnela Rob Epstein in Jeffrey Friedman. V njem sta prikazala skoraj pet desetletij pevkine kariere, ki jo je pripeljala v sam vrh country rock glasbe.

STA
Wikimedia Commons

Sorodni članki

Back to top button