Tehnologija

Vrata odprl prvi Huawei Experience Store v Sloveniji

V Ljubljani je vrata odprl prvi Huaweijev center sodobnih tehnologij v Sloveniji. Odprtje prve trgovine v državi je bilo med drugim pod vprašajem zaradi trgovinske vojne.

Ob boku otvoritveni prireditvi so se slovenski javnosti prvič v živo predstavile tudi Huaweijeve najnovejše naprave, na čelu s pametnima mobilnima telefonoma Huawei Mate Xs in Huawei P40 lite ter tablico Huawei MatePad Pro, poleg tega pa tudi ekosistem Huawei Mobile Services (HMS) ter platforma AppGallery.

Huawei Experience Store je prva specializirana Huawei trgovina v Sloveniji.

Direktor Huaweija Slovenija Matjaž Kermelj je spomnil, da je imel Huawei v zadnjih letih neverjetne uspehe. Konec leta 2018 in v 2019 so krajevali na lestvici z največjo prodajo pametnih telefonov, njihov uspeh pa je kmalu poskrbel za trgovinsko vojno med Kitajsko in ZDA.

Zato so pričeli razvijati lastni ekosistem in razširili ponudbo naprav. Poleg telefonov in tablic bodo tudi pri nas na voljo pametne ure in napredne slušalke.

Huawei v Sloveniji zaseda močan tržni položaj, z novo trgovino pa ga želijo še dodatno utrditi. Otvoritev prve specializirane trgovine Huawei zato vidijo kot pomemben korak pri nadaljnjem prodoru na slovenskem trgu.

Specializirana trgovina Huawei Experience Store tako ni le razstavni prostor, ampak, kot so sporočili iz družbe, sledi najmodernejšim smernicam sodobne trgovine, kjer so uporabniki in odlična uporabniška izkušnja postavljeni na prvo mesto.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button