Izobraževanje

World Education Fair: za vse, ki jih zanima študij v tujini

Ponovno v Ljubljani. Največji dogodek, namenjen izobraževanju v tujini.  Svojo prisotnost so potrdile številne institucije iz cele Evrope. S predstavniki bodo zastopane tudi britanske in ameriške univerze. Učencem, dijakom in študentom bodo na voljo informacije o mednarodni maturi, študijskih programih in specializacijah v angleščini. Brezplačne predstavitve vključujejo informacije o štipendijah in študentskih posojilih. Dogodek omogoča tudi individualna karierna svetovanja.

Ljubljanski hotel Slon se bo v petek, 13. oktober – od 12. do 17. ure spremenil v mednarodno izobraževalno središče, kjer bodo mladi spoznali predstavnike številnih tujih univerz ter elitnih srednjih in jezikovnih šol. Ti bodo predstavili svoje izobraževalne ustanove in študijske programe. 

V okrogli mizi sodelujejo tudi Slovenci, ki so študirali v tujini in so sedaj doma zgradili odlične kariere. Starši še posebej lepo vabljeni na okroglo mizo, kjer bodo starši slovenskih študentov, ki so trenutno na študiju v tujini, spregovorili o svoji izkušnji.

O delovnih mestih in znanjih prihodnosti bo več povedala Ana Pejić iz Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije.

Na voljo bodo tudi brezplačne informacije:

  • o sprejemnih pogojih za vpis na šolanje oziroma študij,
  • o več kot 150 različnih študijskih programih,
  • o iskanju namestitve,
  • o šolninah in financiranju šolanja oziroma študija,
  • o štipendijah, ki jih izobraževalne institucije nudijo slovenskim dijakom in študentom.

Učenci »naglas« pogosteje zgubijo pred 12. letom starosti

Vedno več staršev se odloča, da na šolanje v tujino vpišejo že svoje najstniške otroke. Včasih k tej odločitvi botruje selitev celotne družine, velikokrat pa se starši za šolanje v tujini odločijo takrat, ko je njihov otrok profesionalni športnik ali drugače visoko talentiran. Znanstveno dokazano dejstvo je, da otroci pred 12. letom starosti pogosteje izgubijo »naglas«. Če se tujega jezika učijo v okolju, kjer jezik govorijo vsi, ga zelo kmalu začnejo govoriti na ravni maternega jezika. Nekatere srednje šole v tujini nudijo posebne prilagoditve za otroke z ADHD, avtizmom ali drugimi podobnimi posebnostmi.

Na medarodnem sejmu izobraževanja se bo predstavila tudi »hibrida srednja šola«, ki omogoča šolanje  angleščini na daljavo.

Na dogodek se lahko prijaviš tukaj, več informacij pa najdeš na tej spletni strani.

O »World Education Fair«

World Education Fair je eden izmed največjih svetovalnih projektov v Evropi, ki predstavlja najnovejše trende izobraževanja v tujini, povezanih s profesionalno perspektivo. Sejem se tekom leta zgodi v več državah, skupno pa ga obišče več deset tisoč mladih na leto. Več o sejmu lahko preberete na spletni strani www.integraledu.si in na www.worldeducation.si

Razpored predavanj in okroglih miz

12.15 – PRIPRAVA NA ŠTUDIJ V TUJINI – KLJUČNE INFORMACIJE

Tamara Nanaja Trani (Predstavnica skupine Integraledu v Sloveniji)

13.00 – DELOVNA MESTA IN ZNANJA PRIHODNOSTI

Ana Pejić (Vodja projektov, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije)

14.00 – USPEŠNE KARIERE SLOVENCEV, KI SO ŠTUDIRALI V SLOVENIJI

  • Ana Fečur, Coventry University Velika Britanija
  • Darija Šalehar, TU Delft Nizozemska in predstavnica Društva VTIS
  • Tamara Nanaja Trani (moderatorka)

15.00 – YOUR CAREER COMPAS – HOW TO CHOOSE WHAT TO STUDY AND YOUR NEXT STEPS

Ana Lalić (Izobraževalna svetovalka in pedagoginja, Integraledu Zagreb)

16:00 IZ PERSPEKTIVE STARŠEV: ŠTUDIJ V TUJINI OD IDEJE DO SELITVE

Sodelujejo starši mladih Slovencev, ki trenutno študirajo v tujini

O organizatorju

Skupina Integraledu je s svojimi pisarnami prisotna v šestih evropskih državah in ima več kot 30 let izkušenj na področju svetovanja študentom, staršem in vsem, ki se zanimajo za izbiro najboljših izobraževalnih programov in izobraževalnih ustanov v tujini. Od leta 2017 dalje imajo svojo podružnico tudi v Ljubljani. V tem času so pri vpisu na šolanje in študij v tujino pomagali že več sto mladim Slovencem.

Integraledu
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button