Kulsko

Znanstveni izračuni določili, da je Robert Pattinson najlepši moški na svetu

Glede na priljubljenost in obsesijo sage Somrak v preteklih letih, bi lahko trdili, da je Robert Pattinson precej simpatičen in postaven moški. Zdaj pa so znanstveniki izračunali, da ni samo zelo lep, temveč kar najlepši. Na svetu.

Po tem ko je Robert Pattinson srca začel krasti v filmski franšizi Harry Potter, je mlada (in manj mlada) dekleta obnorel kot zasanjan vampir Edward Cullen v Somraku. Danes se na velika platna vrača kot Batman.

Njegovo igranje in ljubezensko življenje sta bili velikokrat temi razprav v rumenih medijih, ena stvar pa je bila ob vsem tem ves čas zagotova. Pattinson zagotovo dobro izgleda. Svoj prvi naziv najlepšega moškega na svetu je osvojil leta 2020 in od takrat se lepši od njega očitno še ni pojavil.

Kako lahko kdorkoli zares trdi, da je nekdo najlepši?

Naslov najlepšega je bil igralcu dodeljen na podlagi algoritma, ki razvršča različne obrazne poteze. Znanstveniki so z njegovo pomočjo analizirali več moških Hollywooda, vključno z Ryanom Goslingom, Idrisom Elbo, Bradom Pittom in Henryjem Cavillom. A nihče izmed njih ni kos Pattinsonovemu obrazu.

moški, najlepši moški, najlepši moški na svetu, kdo je najlepši moški na svetu, Harry Potter, Edward Cullen, Somrak, zlati rez, dr. Julian De Silva
Lepih moških je veliko, najlepši je le eden.

Robert Pattinson je namreč dosegel impresivnih 92,15 lepotnih odstotkov in s tem premagal ostale lepotce, ki so si sledili takole:

  1. Henry Cavill (91,64 %)
  2. Bradley Cooper (91,08 %)
  3. Brad Pitt (90,51 %)
  4. George Clooney (89,91 %)

Ob tem je bil upoštevan lepotni zlati rez, s pomočjo katerega se računajo skladnosti razmerij dolžinskih in širinskih mer obraza. Meritve se opravijo od linije las do mesta nad očmi, med očmi in dnom nosu ter od dna nosu do dna brade.

Izračun zlatega reza izvira iz evropske renesanse. Leonardo da Vinci naj bi ga uporabil za svoje znamenito delo Razmerja človeškega telesa po Vitruviju.

Leonardo da Vinci, moški, najlepši moški, najlepši moški na svetu, kdo je najlepši moški na svetu, Harry Potter, Edward Cullen, Somrak, zlati rez, dr. Julian De Silva
Na osnovi zlatega reza je Leonardo da Vinci narisal proporcionalno popolnega človeka, Vitruvijca (foto).

Kdo je najlepši z vidika znanosti je moč razbrati glede na skladnost izmerjenih vrednosti. Uporabljen algoritem je dr. Julian De Silva iz Centra za obrazno estetsko kirurgijo komentiral tako: “Ker so bile pri vseh elementih Pattinsonovega obraza izmerjene tako visoke vrednosti fizične popolnosti, je bil igralec očitni zmagovalec. Tovrstne popolnoma nove računalniške tehnike nam omogočajo, da lahko odgovorimo na vprašanja, kaj posameznike dela fizično lepe. Ta tehnologija je uporabna tudi pri načrtovanju estetskih operacij pacientov.”

Strokovnjak je povedal še, da je Robert Pattinson fizično najlepši moški predvsem zaradi klasičnih potez svojega obraza in čudovito izklesane čeljusti. Edini del obraza, ki se je na njegovem obrazu izkazal za podpovprečno lepega, so njegove ustnice, ki naj bi bile pretanke in preveč ploske. Očitno se zares popoln še ni rodil …

DOSTOP.si / SV
Unsplash, Wikimedia

Sorodni članki

Back to top button