Življenjski slog

7 načinov, kako poskrbeti, da te prvič ne bo bolelo

Prvi spolni odnos je lahko neroden in neprijeten, vsekakor pa ni nujno, da je boleč. Okoli mita izgube nedolžnosti krožijo številne govorice in neresnice, ki pred prvimi spolnimi izkušnjami obremenjujejo predvsem mlade punce. Za obremenjevanje pa pred tako lepo življenjsko preizkušnjo ni prostora. Preveri 7 načinov, kako lahko poskrbiš, da tvoj prvič ne bo boleč.

1 Pred prvim seksom spoznaj svoje telo

Pred velikim prvič si vzemi čas za eksperimentiranje in spoznavanje svojega telesa. Poskusi s samozadovoljevanjem in ugotovi, kaj ti ustreza. Ob tem uporabi lubrikant in ne pozabi, da je, tako kot seks, tudi samozadovoljevanje vsakomur povsem posebna izkušnja. Pri tem pa lahko uporabiš tudi seks igračke, ki ti bodo pomagale raziskati dimenzije svojega užitka.

2 Ko ugotoviš, kaj ti je všeč, si zastavi realna pričakovanja

Po tem, ko ugotoviš, kaj ti je všeč, razmisli o svojih pričakovanjih ob prvi spolni izkušnji. Zavedaj se, da bo prvič bolj kot sceni iz pornografskega filma podoben gmoti prepotene nerodnosti. Za “dober” seks je običajno potrebno kar nekaj vaje in prakse.

seks, spolnost, prva spolna izkušnja, prvi seks, nedolžnost, predigra
Za prvi seks se odloči, ko se boš počutila pripravljeno, in ne, ko bo tako pričakovala družba.

3 O prvem seksu se pogovori s partnerjem

Da se izogneš nepotrebnim pritiskom, se o vajini prvi skupni spolni izkušnji pogovori s partnerjem. Jasno mu povej svoje želje pa tudi pomisleke in dvome. Na odkrito komunikacijo pa ne pozabita tudi, ko bosta dejansko začela seksati.

4 Za prvič poiščita miren prostor in si vzemita čas

Zadnja stvar, ki jo potrebuješ med prvim seksom, so motnje od zunaj. Zelo pomembno je namreč, da se oba počutita varno in udobno – tako psihično kot fizično.

5 Začnita s predigro

Da bo seks prijeten, se mora najprej zgoditi predigra. Tako bosta poskrbela za vzburjenost, saj seks na suho ne bo prijeten ne zate in ne za partnerja. Način in trajanje predigre pa je odvisen od vsakega para – vzemita si čas in poiščita stvari, ki so vama všeč.

seks, spolnost, prva spolna izkušnja, prvi seks, nedolžnost, predigra
Tudi pri predigri lahko uporabita igračke, seveda pa ne pozabita na primerno lubrikacijo.

6 Preizkusita različne poze

Na svetu obstaja nešteto seks poz in škoda bi bila, da bi preizkusila samo eno. Tako eksperimentirajta in poskusita različne stvari. Za prvi seks pa naj bi bili posebej primerni misijonarski položaj, položaj, ko je na vrhu punca ali doggy. To je povsem odvisno od tega, kakšne penetracije in bližine si želita.

7 … in ponovita vajo

Vaja je mati učenja in slej ko prej bosta poskusila ponovno. Skupno odkrivanje spolnosti je naravnost krasno in odlična priložnost za zbliževanje. Sčasoma bosta našla stvari, ki vama ustrezajo, in začela se bo odlična zabava.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button