Življenjski slog

Ali veš, kdaj je najbolj optimalni čas za obisk trgovine?

Se ti je že zgodilo, da si se z veseljem odpravil v trgovino po svoj tedenski nakup, tam pa ti je voljo pokvarila gneča in dolga vrsta pri blagajni? Si kdaj pomislil, kateri del tedna in tudi dneva je najbolj primeren za obisk trgovine? Beri naprej.

V času COVID-19 ukrepov je obisk trgovine postal prava mala pustolovščina. V marcu s(m)o mnogi s strahom stopili iz stanovanja, si nadeli rokavice, masko in morda še zaščitni skafander, nato pa se med obiskom trgovine počutili kot v filmu Outbreak ali Contagion. Do septembra se je prvotna panika sicer umirila, še vedno pa se moramo med nakupovanjem izogibati drugim ljudem.

Morda pa si med tistimi, ki jim taka pravila ustrezajo, saj ti množice že prej niso bile všeč. Pravzaprav pa je vseeno, saj je sedaj čas, da se izogneš nepotrebnim stikom z neznanimi ljudmi in zato skrbno načrtuješ obisk trgovine.

Izogni se petkom in sobotam

V soboto se večina ljudi, ki med tednom delajo ali so kako drugače zaposleni, odloči opraviti tedenski nakup. Vrste na blagajnah so zato dolge, vsepovsod te obkrožajo vozički in velika gneča. Podobno situacijo boš izkusil tudi, če se v trgovino odpraviš v petek popoldne. Sploh, če želiš nakupovati v večjem nakupovalnem centru, kot je npr. Europark.

Če le imaš čas, v trgovinah s živili nakupuj sredi tedna, v torek ali sredo. V večjih nakupovalnih parkih pa se raje izogni tudi sredam, saj so te izjemno popularne med potrošniki.

obisk trgovine, nakupovanje, trgovina, trgovino, nakupovalni center, kdaj iti v trgovino, kdaj iti po nakupih, kako se izogniti gužvi
Če pa se želiš popolnoma izogniti fizičnemu nakupovanju, pa stvari in hrano naroči na spletu.

Katera ura je primerna za obisk trgovine?

Najkrajša vrsta pred blagajno te bo pričakala sredi dneva, med 11. in 13. uro. Pred tem boš za policami srečal mnogo upokojencev in starejših ljudi, popoldne pa bodo trgovine napolnili ljudje, ki se vračajo iz službe. V nakupovalnih centrih boš ob popoldnevih srečal tudi mnogo dijakov in najstnikov, ki včasih niti ne nakupujejo, ampak le zapravljajo čas.

Če boš nakup opravil z avtomobilom, se obisk trgovine v teh urah splača tudi zaradi manjše prometne konice. V popoldanskih urah se namreč ljudje vračajo iz službe ali šole, zato boš, predvsem v mestu, naletel na nepotrebne zastoje.

Nujno moram v trgovino v petek popoldne! Kaj pa zdaj?

Če moraš nujno opraviti nakup v času največje gneče, najprej poskrbi, da se ti ne bo mudilo. Na blagajni mirno počakaj, da prideš na vrsto in se ne pritožuj čez hitrost dela zaposlenih, saj ne boš nič hitreje na vrsti. Če opravljaš manjši nakup, lahko izbereš trgovino, ki ima možnost uporabe samopostrežne blagajne, ki ti bo zagotovo prihranila nekaj časa.

Bodi strpen in potrpežljiv, četudi ti gredo množice na živce ali pa se počutiš utesnjeno. Naslednjič pa poskušaj obisk trgovine raje načrtovati za kak drug dan. Si boš prihranil nekaj nepotrebnega trpljenja.

 

Urška JAKOPIN
Pexels, Unsplash

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button