Glasba

Alo!Stari bodo prvih 5 let praznovali 26. aprila na Štuku

Alo! 2024 je! In Alo!Stari bodo letos stari pet let. Poleg tega pa bodo izdali še novo, drugo, plato in špilali, na pune! Lani so že napovedali svoj koncert v ljubljanski Cvetličarni (ki bo v četrtek, 18. aprila), letos pa napovedujejo še 'domačega' – tistega, ki bo v petek, 26. aprila, na Štuku. Kakopak v Mariboru.

Poharali sceno z udarnim začetkom 2019

Devetdeseta, skejtpank, Maribor in Alo!Stari. Banda pubecov, ki so rasli skupaj v devetdesetih. Pubecov, ki skupaj špilajo in delajo muziko. Pubecov, ki se niso ukalupili ampak so se raje odzvali novemu valu adolescence, naredili Alo!Stari in poskrbeli, da je domači skejt punk spet v prešvicanih klubih, na velikih odrih, v radijskem etru in novemu času primerno na internetih.

Dva velika špila, dva velika žura, ker tudi rojstni dan praznuješ dvakrat – enkrat s prjatli in enkrat s familijo.

Alo!Stari so v petih letih obstoja (aprila 2019 so izdali svoj prvi single ‘Nea vem kam‘) v svet spustili en album (Pa kaj te s tao je, 2021, s komadi ‘Nea vem kam‘, ‘Star‘, ‘Alo, stari‘, ‘Kaj naj zaj nareim‘, ‘Vse bi dal‘, ‘Valovi‘ …), in pet novih bengerjev (Prie tako letoPreživeli smo še eno noč‘Nisn jezn, sao me razpizdi!’ ter collaba: ‘Nea guši’ z Emkejem in ‘Glavno, da midva sma skup’ z Najo). Vmes pa ružili in švicali na odru in pod njim, stejdždajvali in mošpitali s fani, dirigirali epske ‘wall of death-e’, napolnili Šiško, razprodali Štuka, špilali tu in špilali tam. In nehote (?) povzročili, da je mariborščina popularna po vsej Sloveniji.

Kdo so Alo!Stari?

Alo!Stari so Tine Matjašič, Matic Mlakar, Jernej Metež, Matej Kosmačin in Tomaž Medvar, pubeci iz Maribora. Tisti, ki z vsakim komadom nekam zadenejo, nekaj pustijo, nekaj povedo. Pa naj bo to krik po spremembi družbe, oda mestu ali prijateljem, soočanje z lastnimi demoni, ljubezenska pesem ali komad o mozolju. Imajo vse to. Plus pristnost in pridih nekih drugih, polpreteklih časov.

In Alo!Stari bodo (tudi) letos špilali na pune. A dva bosta res posebna; za pet let in za novo plato, za prijatle, za familijo! Prvi bo v četrtek, 18. aprila, v ljubljanski Cvetličarni (ta je že na tretjino poln), drugi v petek, 26. aprila, na mariborskem Štuku (ta gre v prodajo v ponedeljek, 15. januarja).

Vstopnice za Štuk v prodaji v ponedeljek, 15. januarja 2024

Vstopnice za koncert Alo!Stari: Nič vam neomo, ki bo 26. aprila 2024 na domačem terenu na Štuku v Mariboru, bodo v prodaji od ponedeljka, 15. januarja 2024 ob 10.00.

Zelo omejeno število early bird vstopnic bo na voljo po ceni 15 eur samo v sistemu Eventim in na spletni strani eventim.si. Po redni ceni bodo vstopnice na voljo tudi na Štuku. Alo!Stari so early bird vstopnice za koncert v Cvetličarni razprodali v slabih 2 urah, več kot 3 mesece prej pa so prodali že več kot tretjino vstopnic.

Boombox / NM
Luka Hernet

Sorodni članki

Back to top button