Novice

Amber Heard bo morala Johnnyu Deppu plačati večmilijonsko odškodnino

Porota v Fairfaxu v ameriški zvezni državi Virginiji je včeraj ponoči po našem času sprejela odločitev v razvpitem primeru medsebojnih tožb igralcev Johnnyja Deppa in Amber Heard zaradi obrekovanja. Glede na višino prisojene odškodnine je zmagal Depp, saj so mu je odmerili 15 milijonov dolarjev. Razočarani Heardovi je porota prisodila dva milijona.

Porota je ocenila, da je večji krivec Heardova, odškodnino pa mora plačati tudi Depp

Johnnyju Deppu so porotniki odmerili deset milijonov dolarjev odškodnine za škodo, ki jo je utrpel zaradi obrekovanja, ter še pet milijonov dolarjev, ki jih bo morala Amber Heard plačati zaradi lahkomiselne tožbe. Sodnica Penny Azcarate je nato poroto obvestila o zgornji meji kazenske odškodnine v Virginiji in porota je znesek prilagodila na skupaj 10,35 milijona dolarjev.

Naj spomnimo, najprej je tožil Depp, ker se je Heardova v komentarju za Washington Post leta 2018 opredelila kot žrtev nasilja v družini, sicer brez omembe imena nekdanjega soproga. Heardova je sledila s tožbo, da jo je Deppov odvetnik obrekoval. Depp je zahteval 50 milijonov, Heardova 100 milijonov, tožbi pa sta bili združeni v en proces, ki je trajal šest tednov.

Porota je sklenila, da je večji krivec Heardova, ki naj bi škodovala igralčevi karieri. Ugotovila je sicer tudi, da je Deppov odvetnik v enem od treh primerov dejansko obrekoval in Heardovi zato odmerila odškodnino v višini dva milijona dolarjev.

Sodni proces je zaznamovala obširna debata na družbenih omrežjih

Proces je vzbudil veliko pozornost ameriške javnosti. Več privržencev je imel Depp, Amber Heard pa so Deppovi podpornikov med procesom napadali preko družbenih omrežij. Med procesom so se vrstile tudi obtožbe o medsebojnem nasilju zakoncev. O tem porota sicer ni odločala, ampak le o tem, kdo je koga obrekoval.

Heardova razočarana, Depp je dobil nazaj svoje življenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

“Razočaranja, ki ga čutim, se ne da opisati z besedami. Srce se mi je strlo, ker gora dokazov ni bila dovolj proti neprimerno večji moči in vplivu mojega nekdanjega moža. Še bolj sem razočarana zaradi tega, kar ta sodba pomeni za druge ženske. To je korak nazaj, vrača nas v čase, ko so lahko ženske, ki so spregovorile, javno sramotili in poniževali,” je v odzivu na sodbo izjavila Heardova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Depp, ki ga ni bilo na sodišču v času odločitve, pa je sporočil, da mu je porota vrnila življenje. “Pred šestimi leti so se moje življenje, življenja najbližjih in ljudi, ki so me dolga leta podpirali in verjeli vame, za vedno spremenila. Deležen sem bil lažnih, zelo resnih kriminalnih obtožb v medijih, kar je sprožilo množico sovražnih vsebin, čeprav proti meni ni bila nikoli vložena obtožnica,” je sporočil.

“Moj namen je bil od vsega začetka, da se razkrije resnica ne glede na izid. Resnica je nekaj, kar sem bil dolžan svojim otrokom in vsem, ki so me vztrajno podpirali. Ob zavedanju, da sem to dosegel, sem sedaj miren,” je še dodal.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button