Novice

Sodna bitka Johnnyja Deppa in Amber Heard – beseda proti besedi

Medijski svet kot vihar zajemajo posnetki sojenj med Johnnyjem Deppom in Amber Heard. Zakon, ki se je končal leta 2016, je že takrat dvigoval prah v filmski industriji, zdaj pa pod vprašaj postavlja še pogled na zakonsko nasilje, v katerem je krivec običajno moški. Johnny Depp na sojenju zdaj dokazuje, da temu zmeraj ni tako.

Zakon nekdanjega igralskega para se je končal po 15 mesecih, v letu 2016. Takrat je Amber Heard, znana po vlogi v filmu Aquaman, bivšega moža, izredno znanega igralca Johnnyja Deppa, obtožila nasilja in zaprosila za prepoved približevanja.

(Nikoli zares dokazane) obtožbe so Deppa stale njegovega ugleda in več vidnejših vlog – med drugim je izgubil svojo najbolj znamenito vlogo, vlogo kapitana Jacka Sparrowa v franšizi filmov Pirati s Karibov.

Eden obtožuje drugega, odločilo bo sodišče

Bitka na sodišču, ki ju igralca bijeta zdaj, se je začela aprila letos. Botroval ji je leta 2018 objavljen zapis Amber Heard za The Washington Post, v katerem se je igralka predstavila kot žrtev spolnega nasilja.

Johnny Depp, Amber Heard, sodišče, tožba, Johnny in Amber, Johnny Depp in Amber Heard, nasilje
Bivša zakonca drug od drugega zahtevata astronomsko visoke vsote denarja.

Tožba za 50 milijonov dolarjev je bila vložena že leta 2019, a je bila zaradi pandemije preložena. V njej Depp Heardovo obtožuje klevetanja, ki je poškodovalo tako njegovo kariero, kot tudi ugled. Sodišče istočasno obravnava tožbo, ki jo je Heardova “v zameno” vložila proti bivšemu možu. Ker jo označuje za lažnivko, od njega zahteva 100 milijonov dolarjev.

Na sodišču v Virginii se te dni tako pere ogromno umazanega perila. Depp trdi, da je žrtev nasilja v resnici bil on. To zdaj raziskujejo s pomočjo številnih prič, posnetkov in SMS-ov. Vsaka stran dokazuje svoje, javnost pa meni, da trenutno bolje kaže igralcu. Številni dokazi in pričanja Heardovi zaenkrat namreč ne štejejo v prid. Deppu v podporo so se med tem začeli pojavljati številni memi in montaže posnetkov iz sojenja, običajno pod oznako #justiceforjohnnydepp (pravica za Johnnyja Deppa). Vroča roba zadnje dni postajajo tudi izdelki z napisi v podporo igralcu.

Od zakoncev doslej pričal samo Johnny Depp

Depp je na sodišču doslej povedal, da nikoli ni udaril ne Amber Heard, niti ne nobene druge ženske. Opisal je mnogo situacij, v katerih je bila bivša žena do njega nasilna – tako psihično kot fizično. Med snemanjem petega dela Piratov iz Karibov je na primer utrpel resno poškodbo prsta. Igralec pa je spregovoril tudi o njegovi zgodovini doživljanja nasilja – v otroštvu ga je zlorabljala že mama.

Johnny Depp, Amber Heard, sodišče, tožba, Johnny in Amber, Johnny Depp in Amber Heard, nasilje
Nekdaj najbolje plačan igralec na svetu se je znašel v nemilosti Hollywooda.

V prihodnjih dneh sojenja na vročem stolu pričakujejo tudi Amber Heard, da svojo plat zgodbe predstavi še sama. Sojenje, ki vsak dan do zadnjega kotička napolni sodno dvorano, lahko v živo spremljaš preko spleta.

Sara VOCOVNIK
Pixabay, Unsplash
ikona snemalec Instagram

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button