Kulsko

CRYPTOMANIA: sodobna družabna igra

Mladi slovenski kripto navdušenci ustvarili družabno igro Cryptomania.

Ekipa mladih slovenskih kripto navdušencev je ustvarila sodobno družabno igro, poimenovano Cryptomania, ki bo na analogen način povezovala družine in prijatelje po svetu.

Igra Cryptomania, ki spominja na monopoli, vsebuje igralno ploščo z različnimi igralnimi polji, od polj rudarskih bazenov in elektrarn do polj za odprtje/zaprtje borze, polj s hekerskim napadom in priložnostnih polj. Če igralec pride na katero od slednjih, mora povleči priložnostno kartico, ki ga lahko nagradi ali kaznuje.

Gre za klasično namizno igro z »neklasično vsebino, ki prinaša občutke iz sveta kriptovalut v obliki družabne zabave«.

 

Pravila igre

Igralec se pred metom kock odloči, ali bo kupil ali prodal bitcoine, nato pa vrže kocki in se pomakne naprej za vsoto obeh kock. Nadaljnji potek poteze je odvisen od vrste polja, na katerem pristane. Če pristane na rudarskem bazenu ali elektrarni, jo lahko kupi in začne pobirati provizije od drugih igralcev, ki pristanejo na njej.

Z malo sreče in premišljenim odločanjem si lahko igralec s trgovanjem bitcoina ustvari ogromen dobiček in pridobi ogromno prednost pred drugimi. Vendar pa mora ves čas paziti, saj nanj prežijo mnoge nevarnosti, kot so zaprtje borze, hekerski napadi in nenaden padec vrednosti bitcoina, prav tako kot v resničnem svetu kriptovalut.

Odvisno od načina igre lahko zmaga edini igralec, ki ni bankrotiral, tisti, ki ima ob izteku časovne omejitve največ denarja in bitcoinov, ali pa tisti, ki prvi izpolni svojo skrivno nalogo.

»Cryptomanio smo ustvarili, ker želimo ljudem približati svet kriptovalut, obenem pa jih skozi družabno zabavo poučiti o njihovih koristih ter nevarnostih. Cryptomania je edinstvena družabna igra, ki bo združevala različne generacije za mizami v dnevnih sobah širom sveta ter tudi dedkom in babicam skozi zabavo približala do zdaj nerazumljive pojme, kot je rudarjenje kriptovalut,« je povedal Boštjan Fekonja, vodja ekipe Wololo, ki je igro ustvarila.

 

Če ti je projekt všeč ga lahko podpreš na Kickstarter.com.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKrog STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button