Šport

Dobrodelne Pomladne igre, kjer dokazujejo, da je v slogi moč

Mladi v Sloveniji se čedalje pogosteje ukvarjamo s športom, na kar je pokazala tudi zadnja raziskava Slovenska mladina 2018. Po drugi strani taista raziskava kaže, da med nami čedalje bolj prevladuje individualizem, kamor sodi tudi osredotočenost na lastno korist in dobrobit.

Mariborski študenti preko različnih projektov radi pokažejo, da so drugačni od uradne statistike. Samo pomislite na Študentsko delovno brigado, ko priskočijo na pomoč občinam in s trudom lastnih rok lepšamo okolico. Ne pozabimo na krvodajalske akcije, dobrodelno zbiranje igrač v prazničnem decembrskem času, čistilne akcije in številne druge projekte, ki pomagajo skupnosti, krepijo občutek povezanosti in opozarjajo na težave, ki so med nami.

Športno-dobrodelni dogodek

28. maja bodo Študentski svet stanovalcev Študentskih domov UM, Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM (Solidarnostni sklad) ter Tutorji FF UM združili moči in v kampusu poskrbeli za športno-dobrodelni dogodek. Ekipe prijateljev se boste med seboj lahko pomerile v nogometu, ultimate frizbiju in ameriškem nogometu. Na voljo pa bo tudi vodena vadba za študente invalide v zunanjem fitnesu. Osnove ultimate frizbija ter ameriškega nogometa bodo razložili strokovnjaki iz tega področja, ki s svojo energijo navdušujejo tako Maribor kot širšo okolico. Verjetno ste že slišali za Ultimate Maribor in Maribor Generals. Ti bodo poskrbeli, da bosta turnirja izpeljana na način, da boste čim bolj začutili žar obeh iger.

Pridružili se bodo tudi študenti, ki sodelujejo pri projektu Štud-bajk+, katerega namen je spodbuditi kolesarjenje med mariborskimi študenti. Pripravili bodo zabaven poligon s praktičnimi nagradami. Preizkusili boste lahko električno kolo ter svoje prevozno sredstvo s pomočjo hitrega servisa pripravili na nove zabavne kolesarske dogodivščine.

Za dobrobit stanovalcev študentskih domov

Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo prijavnin in prostovoljnih prispevkov bodo namenjena študentom stanovalcem študentskih domov, ki si mesečne stanarine ne morejo privoščiti. Za dobro vzdušje bo poskrbel DJ, za lačne želodčke pa tudi stojnice s hrano.

Na dogodku boste lahko preizkusili športe, ki jih morda ne bi, se pomerili za privlačne nagrade, poskrbeli za svoje zdravje. Prav tako pa se tudi sprostili pred bližajočim se izpitnim obdobjem ter s simboličnim prispevkom olajšali bivanje študentom, ki so v socialni stiski.

 

Lucija DEŽAN
 Urška KUR

Dobrodelne Pomladne igre

Sorodni članki

Back to top button