Izobraževanje

Evropski dan jezikov: Pogovori se z menoj 2020

"Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat." (češki pregovor)

Češki pregovor je eden od sloganov evropskega dneva jezikov. Pogovori se z menoj je akcija s katero Europe Direct Podravje želi poudariti pomen učenja tujih jezikov, jezikovno različnost Evrope in učenje jezikov skozi vse življenje. Zgodnje učenje jezikov postavi temelje za poznejše učenje in vpliva na odnos do drugih jezikov in kultur.

V celotnem dogodku letos pričakujemo sodelovanje 150+ dijakov iz 5-ih srednjih šol in izvedbo v 3-ih krajih.

Evropska unija ne bi mogla delovati brez sporazumevanja. Zato bodo s pomočjo dijakov osveščali občane in druge mimoidoče o pomembnosti znanja tujih jezikov. To bodo počeli na zelo preprost način – s pogovorom. Od tod ime njihovega dogodka “Pogovori se z menoj”. Dijaki bodo v svojih krajih 25. septembra med 10. in 14. uro na voljo mimoidočim. Ti se bodo lahko z njimi pogovorili v tujem jeziku, ki ga bodo imeli označenega na prepoznavnih rumenih majicah. Dogodek tradicionalno izvede Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Podravje, ki je za idejo in izvedbo prejela nacionalno jezikovno priznanje (Jabolka kakovosti 2016).

 

 Europe Direct Podravje
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button