BivanjeIzobraževanje

UM je na zadnji seji zvišala cene storitev Študentskih domov UM

Članice in člani Upravnega odbora UM so po daljši razpravi in v luči trenutnih razmer dražitve energentov, potrdili zvišanje cen storitev Študentskih domov

V luči trenutnih razmer dražitve energentov so na 18. Seji Upravnega odbora UM potrdili zvišanje cen storitev Študentskih domov. Z majem 2022 bodo cene višje za 11 odstotkov. Cene stanarin, parkirnin in ostalih storitev Študentskih domov pa se v tem letu ne uskladijo z letno stopnjo inflacije.

Dodali so, da se še nadalje intenzivno prizadeva za pridobivanje dodatnih sredstev. V primeru pridobitve dodatnih sredstev se bodo cene teh storitve sorazmerno znižale.

Potrdili so tudi investicijski program za prenovo objekta Študentski dom 15 v kompleksu univerzitetnih objektov (naselje Gosposvetska). To je eden izmed zadnjih obveznih dokumentov pred pričetkom same prenove. Prenova bo zagotavljala povečano energetsko učinkovitost na način »skoraj nič energijske stavbe«, ustrezno požarno varnost, skladno s predpisi in smernicami, boljšo funkcionalnost objekta ter prenovo opreme.

Na Seji so sprejeli še nekaj sklepov: o postavitvi bazne postaje na strehi Študentskega doma 2, o ceniku Univerzitetne založbe UM, seznanili pa so se tudi s seznamom nepremičnega premoženja univerze in njenih članic.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button