IzobraževanjeNovice

Tudi letos na Trgu svobode poteka festival ustvarjalnosti Računajte na nas!

Društvo IndiJanez ob tednu otroka tudi v letošnjem letu organizira že tradicionalni festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti Računajte na nas. Na dogodku navadno sodelujejo mladi ustvarjalci in inovatorji, ki se javnosti na tematskih stojnicah predstavijo z originalnimi produkcijami, projekti, izdelki in deli z različnih področij, letošnja izdaja pa bo potekala nekoliko drugače, saj bo v ospredje postavila obiskovalce.

Ekipa društva bo na terenu mlade nagovarjala z raznovrstnimi interaktivnimi vsebinami na temo kreativnosti in inovativnosti. Obiskovalcem bodo na stojnici društva na mariborskem Trgu svobode na voljo različne aktivnosti, z nami pa bodo delili predvsem svoje veščine, znanja, iznajdljivost, ambicije in druge interese. Festival ustvarjalnosti Računajte na nas! bo tako priložnost za mlade, da z ekipo IndiJanez spregovorijo o svojih spretnostih, odlikah in načrtih za prihodnost.

Festival je tudi sicer v prvi vrsti namenjen mladim, ki jih društvo želi spodbuditi k aktivnemu udejstvovanju v lokalnem okolju, letos pa še posebej k razmisleku o odnosu do različnih vrst kreativnega in praktičnega izražanja – tudi s pomočjo pri ozaveščanju tega, kar jim gre dobro od rok.

Z ulično akcijo želijo vzpostavljati neposredni dialog z mladimi in drugimi mimoidočimi, jih opolnomočiti ter s tem pri njih graditi zdravo in celostno samopodobo, obenem pa pokazati, da inovativna in ustvarjalna kultura živita v mnogih oblikah – tudi tistih manj pričakovanih – kljub mitom o pasivnosti, nedejavnosti in apatiji.

Kje in kdaj?

Festival Računajte na nas! bo potekal na Trgu svobode v Mariboru od srede, 5. oktobra 2022 do petka, 7. oktobra. Predviden pričetek vsebin na stojnici Društva IndiJanez bo vsak dan ob 11. uri.

Več tudi na povezavi.

Mlad.si
Mlad.si

Sorodni članki

Back to top button