Priložnosti

Vilinsko mesto išče prostovoljce

Postani del zgodbe festivala ustvarjanja, druženja in svetlobe!

Festival Vilinsko mesto 2018 bo potekal med 23. novembrom in 30. decembrom na dvoriščih, trgih in ulicah mesta Maribor. Si želiš na festival sodelovati kot prostovoljec?

Glavno srečevališče vseh nas, ki iščemo prijetno razvedrilo v prijazni družbi, ob zgodbah spletenih okoli ognjišča, razpletenih v igranje, ples, branje, ustvarjanje, uživanje v glasbi, predstavah in filmih bo v Vilinskem dvoru.

Vilinski dvor ponudi različne dejavnosti na Vilinskem odru, v Vilinski čitalnici igralnici in v Vilinskih delavnicah.

Pri izvedbi festivalskih aktivnosti so organizatorjem v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom in na tak način prispevajo k skupnosti, obenem pa krepijo tudi svoj osebni in profesionalni razvoj.

 

Vključite se lahko v treh različnih vsebinskih sklopih:

  • Vilinska čitalnica igralnica vabi najmlajše na branje, igranje, raziskovanje in pravljico,
  • Izba pripravlja dogajanje obarvano s kulturno dediščino in z rokodelstvom, s prikazih starih obrti – skupaj bomo ustvarjali, pekli, šlogali, gledali filme,
  • Umetniška sobana tematsko pokriva umetniške zvrsti, srečevanje tradicionalnih in sodobnih umetnosti, povezanih s tehnologijo.

K sodelovanju vabijo vse, ki bi si želeli postati prostovoljci in prostovoljke na festivalu Vilinsko mesto in tako skupaj z nami ustvarjali praznično dogajanje v mestu, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. O točnih datumih in terminih dela se boste dogovorili med pripravami na prostovoljsko delo, ko boste skupaj naredili urnike za posameznega prostovoljca, prostovoljko.

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v ponedeljek, 19. novembra, med 17. in 20. uro v Vetrinjskem dvoru. Del priprav na prostovoljsko delo je tudi sodelovanje in druženje na enem izmed Ustvarjalnih vrtiljakov za mlade, ki bodo potekali ob četrtkih med 16. in 19. uro. Udeležba na izobraževanju je obvezna, saj se boste na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Vilinsko mesto, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bodo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če prihajate od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na Vilinskem mestu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do nedelje, 18. novembra, s spletno prijavnico.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije so vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorko prostovoljcev in prostovoljk, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVilinsko mesto
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button