Izobraževanje

FF UM prejela nagrado za družbeno odgovornost

Center za ekoremediacije​ prejel Horus 2018.

Center za ekoremediacije​ Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (FF UM) s svojim aktivnim pristopom, v okviru različnih projektov spodbuja in prispeva k razvoju družbene odgovornosti ne le v Sloveniji, temveč tudi globalno.

Kot potrditev uspešnega dela je prejel Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018, ki jo je že desetič podelil IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino.

Center za ekoremediacije​ je nagrado prejel za mednarodni projekt »Vzpostavitev permakulturnega centra v občini Gandiaye v Senegalu (Učni poligon za samooskrbo)«, ki predstavlja pomoč lokalni skupnosti v Afriki (Senegal) in omogoča veliko večjim območjem vzpostaviti revitalizacijo zemljišč in vode za namene pridelovanja hrane in črpanja vode. Predstavlja zanimiv prenos odlične slovenske prakse v afriško državo in ima številne pozitivne in trajnostno naravnane rezultate. Spodbuja mednarodno pomoč v obliki znanj in izkušenj.​

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button