Tehnologija

Google Translate v slovenščino prevaja tudi fotografije

Zagotovo se ti je že zgodilo, da si naletel na fotografijo v tujem jeziku, za katero si želel prevod v slovenščino. Google tak način prevajanja za določene jezike omogoča že nekaj časa, šele nedavno pa lahko tekst na fotografiji prevedeš tudi v slovenščino.

Google je predstavil novo različico telefonske aplikacije Google Translate, ki podpira kar 60 novih jezikov. V tej družbi je sedaj tudi slovenščina, saj lahko uporabniki Androidov in iOS mobilnih telefonov preprosto fotografirajo besedilo v enem od podprtih jezikov in sprožijo prepoznavo besedila ter prevod v naš jezik. Seveda velja tudi obratno. Google Translate omogoča prevajanje iz enega od 88 jezikov, besedilo pa lahko prevede v enega izmed 100 jezikov.

Od sedaj naprej lahko z Google prevajaš tudi fotografije.

Nova verzija telefonske aplikacije pa je prinesla še nekaj novosti. Slovenščino podpira tudi pri prevajanju zvočnih posnetkov in za določene jezike pa omogoča dvosmerno prevajanje med pogovorom v dveh različnih jezikih.

 

Različne možnosti predvajanja s pomočjo slik in zvoka pa niso na voljo v celoti v vseh jezikih. Ta hip v našem jeziku še ne deluje prevajanje med pogovoroma v različnih jezikih, prav tako zvočno predvajanje besedila, ki je bilo prevedeno v slovenščino, ne deluje pa niti takojšnja razpoznava in prevod besedila na sliki v živo. Če pa fotografijo posnameš, jo bo Google Translate z lahkoto prevedel.

Nazadnje smo o Google-u in njegovih storitvah govorili, ko se je odkrilo, da posluša tvoje glasovne ukaze.

 

Monitor.si
 Pixabay
ikona snemalec DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button