Šport

Gremo v fitnes – 20 dobronamernih priporočil

Končno so se odprli tudi fitnesi. Marsikdo je komaj čakal, da lahko ponovno dela na svojem telesu, da lahko uporabi trenažer ali pa da gre na skupinsko vadbo.

Bodifit je največja fitnes organizacija v Sloveniji in letos obeležuje že 20. leto delovanja. V teh letih se iz lokalne zgodbe v Mariboru razširila na celotno Slovenijo in ima kar 7 rekreativnih centrov. Svojim članom, teh je več kot 6500, so bili na voljo tudi v časi korona ukrepov. Vsakodnevno so pripravljali različne spletne vodene vadbe, ki so bile na voljo vsem vadbe željnim.

Lahko bi rekli, da je Bodifit zaslužen zato, da so se ravno danes odprli mnogi vadbeni centri po vsej Sloveniji. So namreč ustanovitelji Slovenske fitnes iniciative, ki je neutrudno opozarjala na zaskrbljujoče stanje v državi. Marsikatere države s slabšo epidemiološko sliko pa so svoje centre že dolgo imele odprte.

Kako po novem v fitnes oz. na skupinsko vadbo?

Bodifit je za dobrobit vseh udeležencev individualnih in skupinskih vadb pripravil 20 priporočil, ki bi je jih moral držati vsak obiskovalec njihovih in tudi drugih vadbenih centrov. Navodila so nastala glede na še veljavne protikoronske ukrepe, ki veljajo v Sloveniji in glede na priporočila NIJZ.

 1. V objekt vstopajte posamezno.
 2. Zaščitno masko je priporočljivo uporabljati pri vstopu v center in izstopu iz njega oz. tam, kjer bi se nahajalo večje število ljudi.
 3. Pri vstopu in izstopu v BODIFIT center uporabljajte pripravljena razkužila za roke.
 4. Ob prvem obisku boste izpolnili izjavo zdravstvenega stanja.

 5. V primeru kakšnih bolezenskih znakov ali znakov okužbe dihalnih poti (oteženo dihanje, kašljanje, povišana telesna temperatura …), prosimo, ne prihajajte na vadbo.
 6. Garderobe se uporabljajo po navodilih strokovnih sodelavcev. Priporočamo, da pridite oblečeni v športna oblačila, pri nas se samo preobujete v čisto športno obutev. S seboj imejte dovolj oblačil, da se lahko po treningu preoblečete v suha oblačila. Uporaba tušev zaenkrat še ni dovoljena.
 7. Delovni čas in vsi urniki so objavljeni na naši spletni strani www.bodifit.net in na vadbenem centru. Med vadbenimi termini je 30 min pavza namenjena prezračevanju prostora in razkuževanju pripomočkov.
 8. Število vadečih v vadbenih prostorih je omejeno, prosimo, da v primeru zapolnjenih kapacitet počakate, da se vadbeno mesto v centru sprosti.
 9. Pri vstopu in izstopu v dvorano vodene vadbe uporabljajte pripravljena razkužila za roke.
 10. Zaradi omejenega števila vadečih v dvorani za skupinsko vadbo uvajamo sistem rezervacijTermin si lahko rezervirate na telefonski številki centra ali osebno na centru za 3 dni vnaprej. Če se ne bi mogli udeležiti vadbe, bodite obzirni do drugih vadečih in pravočasno prekličite rezerviran termin (najpozneje 2 uri pred vadbenim terminom).
  fitnes, Končno so se odprli tudi fitnesi. Marsikdo je komaj čakal, da lahko ponovno dela na svojem telesu, da lahko uporabi trenažer ali pa da gre na skupinsko vadbo.
 11. Za uporabo pripomočkov upoštevajte navodila inštruktorja. Pripomočki se po vadbi odložijo na posebej dogovorjeno mesto po navodilih inštruktorja.
 12. V prostore fitnes centra prihajajte pravočasno in se po nepotrebnem ne zadržujte v dvoranah ali garderobi.
 13. S seboj imejte obvezno vsaj eno brisačo.
 14. Če je mogoče, za vadbo prinesite svojo podlogo oz. blazino, elastike ali kakšne druge drobne osebne pripomočke.
 15. Priporočamo brezkontaktno plačevanje.
 16. V baru se lahko odpočijete in okrepčate ob upoštevanju varne razdalje in rednem razkuževanju rok.
 17. Zunanja obuvala in oblačila shranjujte po navodilih osebja centra.
 18. Vedno imejte varno razdaljo vsaj 1,5 metra od drugih vadečih.
  fitnes, Končno so se odprli tudi fitnesi. Marsikdo je komaj čakal, da lahko ponovno dela na svojem telesu, da lahko uporabi trenažer ali pa da gre na skupinsko vadbo.
 19. Pred in po vsaki uporabi trenažerja ali drugih pripomočkov le te obvezno razkužite oz. obrišite z dezinfekcijskim sredstvom oz. robčkom.
 20. Pri uporabi sanitarij bodite na varni razdalji, počakajte, da se ustrezno območje sprosti. Tudi tukaj velja razdalja 1,5 metra. Sledite pravilnemu postopku umivanja in razkuževanja rok.

 

 BODIFIT
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button