Kultura

Izberi Mednarodni abonma mariborskih organizacij (MAMO)

Te zanimajo kulturni dogodki? MAMO abonma ti ponuja mešanico dramskih, lutkovnih, plesnih in postdramskih dogodkov, ki jih izvajajo mariborske organizacije.

MAMO je abonma mariborskih nevladnih in institucionalnih producentov. Njegov namen je občinstvu ponuditi odlične in raznovrstne predstave iz mednarodnega prostora, ki se spogledujejo s sodobnim dramskim, postdramskim, plesnim in lutkovnim izrazom.

Vpis v MAMO abonma, ki zajema 6 predstav, stane pa 38 evrov, poteka od 27. avgusta do 22. septembra 2019.

Producenti bodo v svojih prostorih gostili uprizoritve, ki po kvaliteti in ustvarjalnosti presegajo meje ustaljenih form.

MAMO abonma združuje pet organizacij: Kulturno-umetniško društvo Moment, Lutkovno gledališče Maribor, Dramo Slovenskega narodnega gledališča Maribor, Zavod MOJa KreacijA in Društvo Nagib, kot soorganizator pa sodeluje tudi GT22, znotraj katerega deluje Moment.

Raznovrstnost producentov prinaša razgiban abonma

Sodelujoči producenti prispevajo predstave po svoji presoji, saj želijo zagotoviti kvalitetne vsebine kar najširšemu občinstvu. Raznovrstnost producentov prinaša vrhunsko kulturno doživetje.

MAMO abonma pa pomeni tudi unikaten način sodelovanja med akterji na mariborskem področju uprizoritvenih umetnosti. Z vzpostavljanjem dialoga in s povezovanjem različnih organizacij odpira prostor za skupna področja ustvarjalnosti, izmenjavo dobrih praks in razmislek o konceptih oblikovanja programa.

Letošnji MAMO abonma bo ponudil šest predstav. Prve tri, ki si jih bo moč ogledati v tem letu, so:

  • Deep Dish (Avstrija; Tanzquartier Wien in Liquid Loft v sodelovanju s Korzo Den Haag in Le Centquatre Paris), 22. september 2019, Lutkovno gledališče Maribor
  • Muyte Maker (Francija; PLI in koproducenti), 12. oktober 2019, Lutkovno gledališče Maribor
  • Shifting Baselines (Nemčija, Avstrija, Slovenija; Društvo Nagib, Goethe-Institut Ljubljana, Avstrijski kulturni forum Ljubljana in Festival Boršnikovo srečanje), 19. oktober 2019, Lutkovno gledališče Maribor.

Preostale tri predstave bodo organizatorji najavili kmalu, še pred zaključkom vpisa v MAMO abonma. Uprizorjene bodo v drugem delu gledališke sezone med januarjem in junijem 2020.

Vpis v MAMO abonma poteka od 27. avgusta do 22. septembra 2019, ko bo na sporedu prva abonmajska predstava. Cena abonmaja je 38 evrov in vključuje šest predstav. Vpis je možen na spletni strani mamoabonma.si in pri blagajni Lutkovnega gledališča Maribor v rednem delovnem času.

 

ikona pisec Kulturno-umetniško društvo Moment
ikona fotograf Pixabay

Sorodni članki

Back to top button