Kultura

Kaj te dni ponuja Maribox? Od skrivnosti Poirota do Batmana

Februarski popoldnevi vabijo na prijeten ogled povsem svežih filmov. Veliko platno, odlično ozvočenje in odkrivanje najnovejšega iz filmskega sveta. Preveri, kaj vse si lahko v prihodnjih tednih ogledaš v kinematografu Maribox.

Smrt na Nilu

Na velika platna 17. februarja prihaja filmska poslastica po romanu znamenite Agathe Christie. Drzen misteriozni triler sledi mladi in čudoviti Linnet Ridgeway (Gal Gadot), ki ima vse. Česar nima, pa vzame. Na primer zaročenca svoje najboljše prijateljice … Ko čarobne medene tedne svežeporočenega para prekine umor, je čas, da nastopi detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh), ki je odločen, da bo zadevi prišel do dna.

Zgodba o nebrzdanih strasteh in bolestnem ljubosumju se odvija v pokrajini razgibanih puščavskih razgledov in veličastnih egipčanskih piramid.

Uncharted

Prav tako od 17. februarja si bomo v kinematografu Maribox lahko ogledali film, ustvarjen na podlagi ene najbolje prodajanih videoiger vseh časov, Uncharted.

Film pripoveduje predzgodbo dogajanja v kultnih akcijsko-pustolovskih videoigrah. V filmu spremljamo protagonista iger, Nathana Draka (Tom Holland) in njegovo pustolovščino s tekmecem Victorjem Sullivanom (Mark Wahlberg), ki kmalu postane njegov partner. Junaka se skupaj odpravita na iskanje velikega zaklada. Čaka nas polno akcije in nepredvidenih slučajev.

Cyrano

V glasbeni drami Cyrano si lahko od 24. februarja naprej ogledamo Petra Dinklaga (najbolje poznanega kot Tyriona Lannisterja iz serije Igra prestolov). Ta se predstavi v vlogi človeka pred svojim časom, Cyrana de Bergeraca, ki navdušuje z ostrimi besedami in briljantnim mečevanjem.

Zaradi svojega videza pa Cyrane srčni izbranki Roxanne (Haley Bennett) ne upa zaupati svojih čustev in lepo dekle raje pomaga osvojiti svojemu varovancu Christianu (Kelvin Harrison Jr.).

Batman

Na velika platna pa se vrača tudi Batman, tokrat prvič z Robertom Pattinsonom v glavni vlogi – v vlogi Bruca Wayna. Dobro poznanega junaka stripov DC bomo spremljali na ulicah Gothama, ko bo te branil pred sadističnim morilcem in hkrati odkrival lastne družinske skrivnosti.

Film, v katerem se med drugim kot Catwoman pojavi tudi Zoë Kravitz, si lahko od 3. marca naprej ogledaš tudi z zvokom tehnologije Dolby Atmos.

Sara VOCOVNIK
Unsplash
ikona snemalec MariBox, Karantanija Cinemas, Blitz Slovenija

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button