Kultura

Serija Loki prihaja na Disney+ leta 2021

V sklopu letošnjega Comic-Cona so na dan prišle številne napovedi o novih filmih, v katerih so v ospredju superjunaki. Med njimi tudi, da bo v letu 2021 na ogled serija o Lokiju, Thorovem zlobnem bratu, ki ga bo tako kot v filmih igral Tom Hiddleston.

Tom Hiddleston je konec tedna v sklopu 50. festivala stripa in superjunakov Comic-Con napovedal, da bo serija Loki premierno prikazana 7. maja 2021, in sicer preko kanala Disney+.

Obeta se nam serija o Lokiju, na nadaljevanja in filmske adaptacije pa čakajo tudi drugi superjunaki.

Igranje Lokija mu v seriji predstavlja eno najbolj zanimivih ustvarjalnih izkušenj doslej, pravi. “To je novo območje, nov svet z novimi izzivi in komaj čakam, da začnemo z delom,” je dejal igralec.

Loki je božanstvo v norveški mitologiji, ki predstavlja večni trn v peti bogu Thoru, ki ga v filmih igra Chris Hemsworth. Hiddleston je v tej vlogi prvič zaigral leta 2011, nato pa si je kostum oblekel tudi za filme Maščevalci.

Lik Lokija umre v začetku filma Maščevalci: Brezmejna vojna (2018). Čudežno pa se ponovno pojavi kot del superjunaške druščine v Maščevalci: Zaključek (2019).

V prihodnje se nam obeta še nekaj superjunaških produkcij

V prihodnjih dveh letih prihajajo nove dogodivščine še dveh superjunakov Maščevalcev. Črna vdova (maj 2020) in Doktor Strange (maj 2021).

Mahershala Ali bo stopil v kožo superjunaka Bladea, Angelina Jolie in Salma Hayek pa bosta na čelu zasedbe iz stripa The Eternals, ki bo filmsko priredbo dočakala v prihodnjem letu. V letu 2021 pa bo v filmu Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings mogoče gledati prvega Marvelovega azijskega superjunaka.

Prav tako so pri Marvelu potrdili nadaljevanja uspešnic Črni panter, Varuhi galaksije in Kapatanka Marvel, a niso razkrili dodatnih podrobnosti.

 

ikona pisec STA
ikona fotograf marvel.com
ikona snemalec observations

Sorodni članki

Back to top button