Potovanje

Kam pa greš ti v tujino?

Na Oddelku za mednarodno sodelovanje tudi letos pripravljajo sedaj že tradicionalen projekt z naslovom Kako v tujino?, vendar tokrat z nekoliko drugačnim konceptom. Namesto enega samega dogodka bo letos celoten mesec november v znamenju zanimivih predavanj in pogovorov ob kavi.

Prednost takšne organizacije projekta je, da je dogodek tematsko bolj razdeljen. To pa študentom omogoča, da se udeležijo vseh ali pa izključno enega dogodka, odvisno od njihovih interesov. Dogodki bodo potekali vse srede v mesecu novembru na Štuku.

Štirje tematski večeri “Kako v tujino?”

Prvi dogodek, ki bo potekal 6. novembra v dvorani Štuk, bo Potopisno predavanje Helene Smonkar, ki je kar mesec dni preživela na potovanju po Južni Ameriki z znanim slovenskim novinarjem, fotografom in popotnikom Zvonetom Šerugo. Te zanima, kakšen je Zvone v vlogi sopotnika, katere so najbolj nenavadne jedi, ki jih je predavateljica poizkusila? Ali pa kako poteka tradicionalni obred bolivijske poroke? Pridi! Ne pozabi povabiti tudi svojih prijateljev in jih navdušiti z novo idejo o vašem naslednjem potovanju.

Vsi naslednji dogodki bodo potekali nekoliko drugače. Lahko se jim boste pridružili na prijetnem in sproščenem pogovoru ob kavi, na katerega bodo prišli študentje z različnimi izkušnjami s tujine.

13. novembra ob 19. uri bo v kavarni Štuk potekalo prvo srečanje na temo Kako na študij v tujino. Še imaš pomisleke glede prijave na izmenjavo? Na tem dogodku boš dobil odgovore na vsa tvoja vprašanja iz prve roke. Pridružili se jim bodo študentje različnih študijskih smeri, ki so obiskali različne evropske države, kot so Poljska, Španija, Nizozemska, Avstrija in Portugalska.

Te bolj zanima, kako v tujini tudi nekaj zaslužiti? V kavarni Štuk se jim pridruži 20. novembra ob 19. uri. Takrat boš lahko spregovoril s študenti, ki so bili v tujini zaposleni kot animatorji na ameriških kampih ali pa kot varuške programa Au Pair. Če pa si tip človeka, ki rad združi prijetno s koristnim, pa pridi na zadnje srečanje s tistimi posamezniki, ki so se v tujino odpravili kot prostovoljci. Zadnji pogovor ob kavi bo potekal 27. novembra, prav tako ob 19. uri v kavarni Štuk.

Tako, sedaj nimaš več razloga, da se ne bi udeležil vsaj enega dogodka. V vsakem izmed nas se skriva vsaj majhen delež radovednosti, kako se skozi vsakdanjik prebijajo drugod. Če do sedaj nisi vedel, kje začeti in kako se lotiti iskanja informacij je dogodek Kako v tujino pravi zate. Se vidimo!

 

 Patricija TJUKAJEV
 ŠOUM

 

Sorodni članki

Back to top button