Kultura

Koga se moramo najbolj bati … v svetu živih mrtvecev?

Šesta sezona serije Fear The Walking Dead se je komaj dobro začela, pa nas je že povsem posrkala vase. Dogajanje ves čas visi v zraku, ne vemo več, kdo misli dobro, kdo bo preživel in kdo se bo predal. Že začetek sezone je bil turbulenten, le kaj šele sledi?

Nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled

Uvod v sezono nam je postregel z nepričakovanim preobratom, ki si ga po zaključnem delu pete sezone nismo mogli niti predstavljati. Morgan še ni rekel zadnje besede, preživel je smrtonosni napad! Je v enem najbolj kultnih protagonistov serije še dovolj življenjske energije, da nadaljuje svoj boj? Se bo zmogel izogniti vsem pastem na poti? Na odgovore bomo morali še malo počakati.

Neizprosen boj med temo in svetlobo

živih mrtvecev, Fear The Walking Dead, amc, serija, nanizanka, Uvod, Neizprosen boj,
Junaki se vsak po svoje borijo za obstanek v Virginijenem svetu.

Medtem pa spremljamo zgodbe ostalih junakov in se sprašujemo, kam nas vodijo ustvarjalci serije. V tej sezoni so se, vsaj za zdaj, odločili za drugačen pristop, kot smo ga poznali. V vsaki epizodi dogajanje tako spremljamo iz perspektive enega izmed junakov. Zdi se, kot da koščkov mozaika še nekaj časa ne bomo mogli sestaviti. Tavamo v temi – prav tako kot junaki serije, v katerih počasi ugaša svetloba, ki so jo nosili v sebi. Tudi simbolika ključev in ostalega »kiča«, ki se je ponavljala v prvih dveh delih šeste sezone, nam še ni povsem jasna. Katera vrata bodo morali protagonisti še odkleniti – si sploh upamo izvedeti, kaj je za njimi?

Ali je usoda glavnih junakov že zapečatena?

živih mrtvecev, Fear The Walking Dead, amc, serija, nanizanka, Uvod, Neizprosen boj,
Nekateri junaki, kot je Victor Strand, se nagibajo na temno stran.

Zdaj, ko smo se znašli v napetem vrtincu šeste sezone, moramo biti z vsemi čuti na preži in imeti oči ves čas široko odprte. Nikomur ne gre slepo zaupati, niti nedolžnemu otroku, kot je Dakota, ki želi uiti izpod sestrinega vsemogočnega jarma. Virginia je zagotovo ne bo tako zlahka pustila oditi, še bolj pa nas muči vprašanje, ali je sploh mogoče zapustiti Virginijin svet? Tudi sami junaki so v dvomih, ali bodo sploh še kdaj izkusili slast svobode. Kdo izmed njih si bo drznil izzvati usodo, bomo izvedeli v nadaljevanju sezone na kanalu AMC, ki je na sporedu vsak ponedeljek ob 22. uri.

 

 LŽ / IPPR
 AMC TV
ikona snemalec Daryl Dixon – Topic

Sorodni članki

Back to top button