Kultura

Mariborska občina z mislimi na plakatih bodri meščane

Na Mestni občini Maribor so pripravili akcijo z naslovom Moč besede. Gre za serijo plakatov na javnih plakatnih mestih v Mariboru, ki meščane nagovarjajo z mislimi, ki bodrijo.

“Mariborske pesnike in ustvarjalce smo pozvali, da nam pošljejo enostavčne misli, s katerimi želimo dvigati moralo in pogum someščanov v teh – za marsikoga – težkih in negotovih časih, v katere nas je pahnila situacija z novim koronavirusom,” pojasnjuje vodja kabineta župana Saše Arsenoviča Jelka Vrečko.

Mariborčanke in Mariborčane s teh plakatov nagovarjajo misli Andreja Brvarja, Erike Vouk, Nine Medved, Jana Šmarčana, Petre Kolmančič, Roka Vilčnika, Andreja H. Štruca, Maje Pihler – Bilbi in Toma Vebra.

Plakate je oblikoval grafični oblikovalec Matjaž Wenzel. Akciji so se pridružili tudi v podjetjih Snaga, TAM TAM in Europlakat, ki so omogočili plakatiranje.

“Verjamemo, da bodo občani veseli plakatov z mislimi, ki so namenjene prav njim. V mestu jih bodo plakati pričakali z mesecem majem. Takrat si obetamo tudi več sprostitvenih ukrepov in posledično več prisotnosti na javnih prostorih,” je še pojasnila vodja kabineta.

 

 STA
Nina MEDVED

Sorodni članki

Back to top button