Kultura

Mariborska občina z mislimi na plakatih bodri meščane

Na Mestni občini Maribor so pripravili akcijo z naslovom Moč besede. Gre za serijo plakatov na javnih plakatnih mestih v Mariboru, ki meščane nagovarjajo z mislimi, ki bodrijo.

“Mariborske pesnike in ustvarjalce smo pozvali, da nam pošljejo enostavčne misli, s katerimi želimo dvigati moralo in pogum someščanov v teh – za marsikoga – težkih in negotovih časih, v katere nas je pahnila situacija z novim koronavirusom,” pojasnjuje vodja kabineta župana Saše Arsenoviča Jelka Vrečko.

Mariborčanke in Mariborčane s teh plakatov nagovarjajo misli Andreja Brvarja, Erike Vouk, Nine Medved, Jana Šmarčana, Petre Kolmančič, Roka Vilčnika, Andreja H. Štruca, Maje Pihler – Bilbi in Toma Vebra.

Plakate je oblikoval grafični oblikovalec Matjaž Wenzel. Akciji so se pridružili tudi v podjetjih Snaga, TAM TAM in Europlakat, ki so omogočili plakatiranje.

“Verjamemo, da bodo občani veseli plakatov z mislimi, ki so namenjene prav njim. V mestu jih bodo plakati pričakali z mesecem majem. Takrat si obetamo tudi več sprostitvenih ukrepov in posledično več prisotnosti na javnih prostorih,” je še pojasnila vodja kabineta.

 

 STA
Nina MEDVED

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button