Delo

Mariborski študenti priskočili na pomoč tudi kmetiji v Radljah

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je odzvala pozivu Ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano glede pomoči na kmetijah.

ŠOUM je zbrala skupine prostovoljcev, ki kmetijam v Mariboru in okolici pomagajo pri domačih opravilih. Z delom so pričeli na kmetiji na Meljskem hribu, kjer so pomagali pri presajanju kostanja ter na Ekološki kmetiji Frešer v Framu, kjer so pomagali pri vsakodnevnih opravilih ter pri postavitvi ograde za živino, na pomoč so priskočili tudi Turistični & eko kmetiji “Pri baronu”, kjer so postavljali ogrado za govedo ter pleskali kmetijsko poslopje. Danes se študentje mudijo na kmetiji Brezovnik, v Šent Janžu pri Radljah, kjer bodo pomagali postavljati ogrado na pašniku.

Dejan Glazer, predsednik ŠOUM: “V tem obdobju mladi doživljamo največje posledice epidemije, pod vprašanje se postavljajo številna področja – kako bo z nadaljevanjem študija, kako pokriti stroške študija z upadom ponudbe študentskega dela, kakšen trg dela nas čaka ob iskanju zaposlitve. Kljub temu pa mladi dokazujemo, da znamo pomagati tistim, ki so pomoči potrebni, da se še naprej radi udeležujemo prostovoljnih akcij in verjamemo, da bomo dober vzor tudi naprej.”

Mariborski študenti so ponovno priskočili na pomoč kmetijam.

ŠOUM se intenzivno pripravlja tudi na Študentsko delovno brigado. Brigada bo letos med 24. in 31. julijem potekala v občini Hrastnik. Na že 22. brigadi bo sodelovalo okoli 35 študentov prostovoljcev.

 

 Študentska organizacija univerze v Mariboru – ŠOUM
Študentska organizacija univerze v Mariboru – ŠOUM

Sorodni članki

Back to top button