Kulsko

Na Eifflovem stolpu 50 dni pred OI namestili olimpijske kroge

Na znamenitem Eifflovem stolpu so 50 dni pred začetkom olimpijskih iger v Parizu ponoči namestili olimpijske kroge. Pet krogov je obrnjenih v smeri Sene, ponoči pa bodo osvetljeni, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kroge so namestili približno 60 metrov visoko na južno stran ene največjih turističnih znamenitosti na svetu. Struktura je narejena iz francoskega jekla, dolga 29 metrov in visoka 15 metrov. Težka je kar 15 ton.

Olimpijske igre v Parizu bodo potekale od 26. julija do 11. avgusta, sledile pa jim bodo paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

Na otvoritveni slovesnosti, ki prvič ne bo potekala na stadionu, bodo športniki na paradi narodov potovali s čolni po Seni skozi Pariz do Eifflovega stolpa. V bližini stolpa se bo zvrstilo tudi več tekmovanj. Tudi z medaljami so se poklonili Eifflovemu stolpu, ki je bil zgrajen za svetovno razstavo leta 1889. Vključujejo namreč kose železa s te znamenitosti.

Olimpijski krogi so tradicionalno razstavljeni na vidnem položaju v mestih gostiteljih. V Londonu so viseli na mostu Tower Bridge, v Sydneyju pa na mostu Harbour Bridge.

Olimpijske kroge sestavlja pet med seboj povezanih barvnih krogov, ki simbolizirajo pet med seboj povezanih celin: Evropo, Afriko, Ameriko, Azijo in Avstralijo z Oceanijo.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button