Izobraževanje

Na FERI podelili nagrade

Podeljene že 48. nagrade prof. dr. Vratislava Bedjaniča.

V petek je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru (FERI) potekala podelitev nagrad prof. dr. Vratislava Bedjaniča. Organizacijo dogodka si UM FERI izmenjuje s Fakulteto za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani (UL FE) pod sponzorskim okriljem Slovenskega združenja elektroenergetikov CIGRÉ-CIRED.

Nagrade za izjemna akademska dela s področij elektroenergetike in avtomatizacije se podeljuje od leta 1970 dalje. Vključno z letom 2018 je bilo podeljenih 294 nagrad-od tega 166 nagrajencem iz ljubljanske, 64 iz mariborske in 64 iz drugih univerz. Podeljene so bile za: 56 doktoratov znanosti, 90 magistrskih del (znanstveni magisterij), 9 magistrskih del po bolonjskem programu in 139 diplomskih del. Večina od nagrajencev so danes ugledni raziskovalci, univerzitetni profesorji, gospodarstveniki in strokovnjaki z mednarodnim ugledom v evropskih in svetovnih strokovnih združenjih. Tovrstne nagrade so jamstvo, da se tudi letošnjim nagrajencem odpirajo perspektivne kariere, zlasti v času globalnih sprememb, ko predstavlja znanje eno od ključnih primerjalnih prednosti hitrejšega razvoja in globalne konkurenčnosti.

Osrednji govorniki dogodka so bili prorektorica za kakovost, kadre in pravne zadeve, prof. dr. Janja Hojnik, dekan UM FERI prof. dr. Borut Žalik, prodekana za finančne zadeve in kakovost UL FE izr. prof. dr. David Nedeljković ter predsednik komisije za podeljevanje nagrad dr. Zvonko Toroš.

Izmed 9 predlaganih del je komisija za nagrade prof. dr. Vratislava Bedjaniča v sestavi: dr. Zvonko Toroš, predsednik, mag. Krešimir Bakič, prof. dr. Rafael Mihalič, prof. dr. Danjel Vončina, prof. dr. Jože Pihler in prof. dr. Miro Milanovič, izbrala 3 nagrajena dela in sicer eno za doktorsko disertacijo ter dve za magistrski nalogi po bolonjskem študijskem programu.

Podelitev nagrad sta vodila predsednik komisije za Bedjaničeve nagrade dr. Zvonko Toroš in predstavnik sponzorja slovenskega društva elektroenergetikov CIGRE-CIRED mag. Krešimir Bakić. Nagrade prof. dr. Vratislava Bedjaniča so prejeli:

 

Eno nagrado za doktorsko disertacijo:

 • Avtor: dr. dr. Primož Sukič
  Mentor: red. prof. dr. Gorazd Štumberger
  Naslov: Fotonapetostne elektrarne kot vodeni aktivni členi razdeljevalnih omrežij
  Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

 

Dve nagradi za magistrski deli bolonjskega študija:

 • Avtor: Martin Rožej, mag. inž. el.
  Mentor: doc. dr. Mitja Nemec
  Naslov: Enofazni serijski aktivni močnostni filter
  Fakulteta: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko
 • Avtor: Gašper Habjan, mag. inž. el.
  Mentor: doc. dr. Martin Petrun
  Naslov: Nehomogeno porazdeljen magnetni pretok v jedru transformatorja za uporovno točkovno varjenje
  Fakulteta: Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGPia PREBEVŠEK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660dr. Bogdan DUGONIK

Sorodni članki

Back to top button