KulturaNoviceZabava

Na meji nevidnega, največji geek dogodek v Sloveniji, se vrača 6. maja

Prvi vikend v maju se Gospodarsko razstavišče v Ljubljani spremeni v veliko stiščiče mnogih vesolij. Če te zanimajo fantazija, znanstvena fantastika, igre, namizne ali računalniške, cosplay, mečevanje, prevajanje, zbirateljstvo ali se zgolj sprašujete, kaj se skriva za trditvijo “največja konvencija za negovanje domišljije”, si šestega maja doma na Gospodarcu.

V letu 2022 so presegli čarobni mejnik 2500 obiskovalcev in zato je glavna novost konvencije Na meji nevidnega njena razširitev. Da bo lažje dihala (in obiskovalci z njo), dodajajo še eno dvorano, ki bo prav tako nabito polna s ponudbo. Največja značilnost konvencije Na meji nevidnega je namreč eksplozija dogajanja, zaradi katerega si želiš, da bi lahko bil na več mestih hkrati.

O sinhronizaciji risank, Gospodarju prstanov in še in še

Letos najdemo na bogatem programu obeh dvoran okroglo mizo o sinhronizaciji risank in animiranih filmov z Jernejem Kuntnerjem, Alenko Tetičkovič in Andrejem Lenartom, v letu novega prevoda kultnega fantazijskega dela, Gospodarja prstanov, pa bo tekla diskusija s prevajalcem Sergejem Hvalo in mednarodno uveljavljenim strokovnjakom Tolkienovega sveta, Marcelom Büllesom (“the Tolkienistom”).

Za ljubitelje cosplaya sta na programu kar dve delavnici – poziranje v svojem cosplayju in izdelovanje predmetov za cosplay (orodje, orožje, oklepi itd.). Cosplay tekmovanje je podprto z mednarodno ekipo cosplayjerjev iz Srbije in Avstrije, je pa slovenska cosplay scena že nekajkrat dokazala, da se lahko kosa z evropsko cosplay smetano, zato jih ne gre zamuditi!

Ne pozabijo niti na slovenske fantazijske avtorje, ki tako kot lani, tudi letos predstavljajo slovenske literarne novosti. Za vsak okus se najde tudi okrogla miza ali panel, na vas ostaja samo odločitev, v kateri svet bi se želeli potopiti v naslednje pol ure.

Kaj pa, če bi prišel le igrat kakšno igrico?

Dobrodošel v gaming cono ali na namizne bitke. Ne veš, če bo zanimivo tudi za najmlajše junake? Dobrodošli v Areno malih junakov, kjer so pripravljene animacije, ki zaposlijo vsako starnostno skupino. Kaj pa če bom lačen? Stojnice z odlično ponudbo pijače in jedače bodo na voljo skozi celotno konvencijo.

Vabljeni na odkrivanje novih svetov in širjenje domišljije, nepozabno bo!

NMN
NMN

Sorodni članki

Back to top button