Kultura

AFS Študent bodo zaigrali pred domovi upokojencev

AFS Študent želijo v teh dneh polepšat dneve starejšim občanom Maribora, ki so nastanjeni v domovih za upokojence. Tej rizični skupini v boju proti novem koronavirusu želijo vsaj malo polepšati bivanje in premagovanje krize ter strahu.

Tudi člani AFS Študent so v obdobju, ko zaradi izrednih razmer širše javnosti ne morejo razveseljevati s slovenskimi ljudskimi plesi in kulturno dediščino. Med karanteno so zato ustvarili »karantenski video«.

Ker so nemirnega duha in bi radi polepšali dneve v izolaciji, so se odločili, da se z ekipo glasbenikov odpravijo pred domove upokojencev. Najbolj ranljivim želijo polepšati dan in pričarati nasmeh na obraz, da vsaj za nekaj trenutkov pozabijo na vse skrbi in težave.

Dogodek bo potekal v okolici Maribora v četrtek, 16. aprila 2020, na treh lokacijah:

  • Dom Danice Vogrinec Maribor, Tabor, ob 9. 30 uri, dva nastopa,
  • Dom Danice Vogrinec Maribor, Pobrežje, ob 11. uri,
  • Dom pod gorco, ob 13. uri, dva nastopa.

Ni ga kraja v Sloveniji kjer AFS Študent ni bil

Člani Akademske folklorne skupine Študent Maribor so lani za projekt Koledar AFS Študent 2020, spoznavali lepote Slovenije in obiskali 30 različnih krajev Slovenije, na fotografiranjih pa je sodelovalo več kot 50 folklornikov AFS Študent Maribor. Povzpeli so se tudi na streho Slovenije, Triglav. Pri Aljaževem stolpu so se preoblekli v gorenjske folklorne kostume in pozirali.

 

AFS KUD Študent
arhiv DOSTOP.si
ikona snemalec KUD Študent Maribor

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button