Šport

Na zimski izvedbi OFEM-a Nika Prevc z zlato medaljo!

Slovenska reprezentanca je na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini osvojila prvo kolajno. Smučarska skakalka Nika Prevc je v Planici, kjer potekajo tekme v smučarskih skokih, zmagala na posamični tekmi na normalni skakalnici. Tudi preostale slovenske skakalke so končale med prvo deseterico.

Prevc je v težkih vremenskih razmerah, celotno tekmo je snežilo, na koncu zmagala z veliko prednostjo 23,3 točke pred Švicarko Sino Arnet in Čehinjo Anežko Indrackovo. Taja Bodlaj je končala na petem, Tinkara Komar na šestem, Katarina Pirnovar pa je zasedla 7. mesto.

“Res je, da je drugi Ofem in druga zmaga, ampak sem bila vseeno živčna, ker se je treba na vsaki tekmi znova dokazati. Poleg tega mi prvi skok ni prav dobro uspel, tako da sem zadovoljna, da sem se zbrala za drugega,” je po zmagi dejala Prevc.

Na tekmi je sicer skakalo le 22 tekmovalk, danes poteka še moška posamična preizkušnja na isti skakalnici. V sredo so na sporedu še ekipni preizkušnji v ženski in moški konkurenci.

“Zelo sem vesela, da so tudi preostale punce pokazale dobre skoke. To je podatek, da smo ekipno zelo močne in posežemo lahko visoko,” je Prevc dodala o pričakovanjih za ekipno tekmo, kjer bodo skakalke napadale novo odličje.

Danes tudi nastopi drugih Slovencev

Svoje so dopoldne oddelali tudi smučarski tekači. Na posamični preizkušnji na 10 km je zmagal Italijan Gabriele Malti pred Švedoma Simonom Nordlanderjem in Hugotom Nilssonom. Najboljši Slovenec je bil na 28. mestu Bor Petrovič, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in 21 sekund.

Na 31. mestu je končal Lovrenc Karničar, Philip Yazbeck Lavrič Pregelj in Žan Jevšinek pa sta zasedla 45. oziroma 47. mesto. Ženske bodo tekle na 7,5 km, Slovenijo pa bodo zastopale Ajda Šmit, Manca Katrašnik, Mina Repe in Živa Melihen.

Nastope je zaključila tudi hitrostna drsalka Dina Špan na razdalji 500 m. V svoji prvi vožnji je osvojila drugo mesto in se uvrstila v četrtfinale, kjer je zasedla tretje mesto ter za sedem desetink sekunde zgrešila polfinale. Na koncu je zasedla 11. mesto.

Slovensko mešano ekipo v kerlingu danes čakata dva obračuna. Najprej bodo igrali s Turčijo, zvečer pa še s Švedsko.

STA
Facebook

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button