Kulsko

Nasveti za uspešen začetek študijskega leta – po stvari v Europark

Začelo se je novo študijsko leto in z njim veliko obveznosti pa tudi lepih doživetij. Preden se dodobra zagrizete v knjige in prepustite zabavam, si uredite študentsko prehrano, subvencionirane vozovnice in načrtujte obštudijske dejavnosti.

Za hitro križarjenje med različnimi opravki, se registrirajte v sistem Mbajk za izposojo koles in preverite, katera postajališča so vam najbližje. Ena od izposojevalnic koles je pri nakupovalnem središču Europark, v katerem pod eno streho najdete fotokopirnico, banko in pošto, gostinske lokale s študentskimi boni ter veliko priložnosti za nepozabna druženja.

Prihranite čas z dobro organizacijo

Ne glede na to, ali ste letos prvič sedli za fakultetne klopi, ali študij nadaljujete v višjem letniku, se vam bo dobra organizacija časa in upravljanje z obveznostmi izplačalo. Ob začetku študijskega leta si vse pomembne datume in proste dneve zabeležite v planer. Ste vedeli, da si s pisanjem na roko večino stvari bolje zapomnimo? Široko ponudbo pisal, zvezkov in planerjev boste našli v knjigarnah in papirnicah Mladinska knjiga in Hartis ter trgovinah Müller in Interspar. Poiščite planer, ki vas bo motiviral k organizaciji in učenju. Z dobrim načrtovanjem obveznosti bo ostalo več časa za druženje s prijatelji in nova doživetja.

Uredite vse na en mah v Europarku

V nakupovalnem središču je pet gostinskih lokalov, ki nudijo kosila na bone. Tja se lahko pripeljete s kolesom Mbajk in priložnost izkoristite še za kopiranje učnih gradiv v fotokopirnici ter opravke na pošti in banki. Obiskovalcem je na voljo brezplačen WIFI, na katerega se lahko priklopite v eni od udobnih kavarnic in ob toplem napitku ponovite snov. Za popoln zaključek dneva se s prijatelji lahko pomerite v adrenalinskem gokartu na vrhnjem parkirišču. Lahko pa greste skupaj po nakupih in v bogati ponudbi blagovnih znamk izberete top stajling za prihajajoča brucovanja in študentske žure.

Ne pozabite na gibanje

Da bodo vaši možgani dobro prekrvavljeni in pripravljeni na izzive, ne pozabite na redno gibanje. Pazite, da ne boste cele dneve sedeli. Med učenjem pojdite na sprehod na svež zrak in raztegnite mišice. Za redno gibanje poskrbite z vpisom v fitnes ali kakšno drugo športno dejavnost. Preverite ponudbo športne opreme v trgovinah Hervis, Adidas, Champion in Sport Vision ter si izberite dejavnost, ki vas najbolj veseli.

Naj bo vstop v študijsko leto poln motivacije, novih ciljev in želja. Poiščite pravo razmerje med študijskimi obveznostmi in prostim časom. Za več informacij o prihajajočih dogodkih in ugodnostih v Europarku pa obiščite spletno stran www.europark.si in družabni omrežji Facebook in Instagram.

MF / IPPR
Bojan Mihalič, Jure Kralj

Sorodni članki

Back to top button