Izobraževanje

Natečaj za zaključna dela

Slovenci v zamejstvu in izseljenstvu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja XVII. nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu.

Na dosedanjih 16 natečajev so prispela skupno 304 dela, nagrajenih jih je bilo 99 (med njimi precej del iz Argentine, Nemčije, Srbije, Švice itd., predvsem pa tudi iz Italije in Avstrije).

Namen natečaja je spodbujanje raziskovalne dejavnosti dodiplomskih in podiplomskih študentov na področju zamejske in izseljenske tematike in s tem krepitev zavesti o njeni pomembnosti za ohranjanje slovenske identitete v matični domovini in zunaj njenih meja.

Na nagradni natečaj se lahko prijavijo kandidatke in kandidati iz Republike Slovenije in tujine. Predmet nagradnega natečaja so uspešno zagovarjana diplomska, magistrska in doktorska dela na kateri koli univerzi v Sloveniji ali zunaj nje, ki obravnavajo tematike slovenskih skupnosti zunaj meja Republike Slovenije. Upoštevana bodo dela, zagovarjana v obdobju od 01. novembra 2017 do 31. oktobra 2018.

Nagrajena bodo tri dela s področja zamejstva in tri dela s področja izseljenstva, in sicer prvi nagradi za vsako od področij bosta podeljeni v višini 800 evrov, drugi nagradi v višini 600 evrov in tretji nagradi v višini 400 evrov. Komisija lahko izjemoma podeli tudi posebno nagrado v višini 400 evrov za najboljšo diplomo v okviru nižje stopnje bolonjskega študijskega programa.

Dela, ki jih bo predlagala komisija, bodo na željo nagrajencev prejela tudi priporočilo Urada za objavo.

Vse informacije o nagradnem natečaju, vključno s kriteriji ocenjevanja in načinu ter roku prijave najdete v razpisu natečaja (Razpis natečaja).

Rok za prijavo: 3. december 2018.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button