Bivanje

Nekaj trikov za študentsko stanovanje, ki jih preprosto moraš poznati

Življenje v študentskem stanovanju je včasih težko, še posebej na začetku. Zato obstaja mnogo različnih trikov, ki lahko izboljšajo tvojo študentsko izkušnjo. Od idej za shranjevanje stvari, do navodil, kako sklepati nova prijateljstva - ti triki so vse, kar moraš vedeti.

Te zanima, kako preurediti in popestriti svoje študentsko stanovanje in dodati nekaj svetlosti svojemu novemu začasnemu prebivališču? Predstavljamo ti nekaj idej, ki bodo popestrile tvojo izkušnjo.

Varčuj s prostorom in razmišljaj ekonomično

Kupi si zatemnjene zavese! Živeti v študentski sobi je čisto drugače, kakor živeti doma. Žaluzije v sobah so grozne in ne blokirajo vse svetlobe. Če slabo spiš, je dobro, da kupiš zatemnjene zavese. Seveda pa ti polepšajo tudi študentsko sobo.

Uporabi obešalnike, ki prihranijo prostor. Omare v študentskih domovih in sobah so male in imajo malo prostora … Še posebej za dekleta, ki obožujejo oblačila. Tudi avtorica članka se je soočala s to težavo. Zelo se je trudila, da je vse svoje stvari spravila v omaro, na koncu pa so ji pomagali le obešalniki, ki prihranijo prostor.

Umešana jajca lahko narediš v mikrovalovni pečici! Tudi avtorica članka zjutraj rada pripravlja jajca kot zdrav zajtrk. Pripraviš jih lahko v nekaj sekundah, super pa je, da tako med poukom ne boš lačen/a, hkrati pa boš pospešil/a tudi svojo jutranjo rutino.

Uporabi držala za polnilce, da bodo ti vedno na dosegu roke. V majhni študentski sobi moraš uporabljati isto vtičnico za skoraj vse. Kabli so povsod in res postane nadležno, ko moraš kopati po tleh, da najdeš tistega, ki ga potrebuješ.

Kupi si kakovostne copate. Tla v študentskih domovih in sobah so lahko res odvratna. Od skupnih kopalnic do umazanih hodnikov, ne želiš se potepati naokrog z bosimi nogami.

Svojo študentsko sobo lahko opremiš po svojem okusu.

Kaj še lahko spremeniš v preprostem stanovanju?

Oblačila postavi navpično za več prostora. Skupne sobe so majhne in moraš najti načine, kako čim bolj izkoristiti prostor. Trik za prihranek prostora v študentskih sobah je, da oblačila postaviš navpično v svoje predale. Prav tako olajša iskanje tistega, kar iščeš, saj lahko vsak kos oblačila vidiš.

Kupi si nočno omarico, kamor lahko shranjuješ stvari. Študentski domovi že imajo nočne omarice, vendar zakaj bi imel/-a samo eno? Zakaj je ne bi podvojil/-a in dobil/-a takšne, ki ima ogromno prostora za shranjevanje?

Uporabi visečo omarico za več prostora v sobi. Še en odličen trik za izrabo prostora za shranjevanje je uporaba visečih omaric iz blaga. Stvari so lahko tako organizirane po policah, zlasti stvari, kot so nogavice in spodnjice.

Kupi še dolgo posteljno prevleko za prekrivanje predalov za shranjevanje. Če ti predali pod posteljo niso všeč, jih lahko preprosto zakriješ.  Če si obseden/-a s tem, da mora tvoja soba izgledati popolno, je ta trik zate popoln.

Če imaš rad/-a tople napitke, si priskrbi električni grelnik vode. Topel ali vroč čaj je kot nalašč pred spanjem. Če tudi ti obožuješ čaj, je električni grelnik noro dobra investicija za študentsko stanovanje.

DOSTOP.si / IK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button