Šport

Svetovne univerzitetne igre: začela so se tekmovanja za atlete

S tekmovanjem v kategoriji posameznikov sta zaključila strelca Jagoda Tkalec in Jože Čeper. Zadnjič bosta svojo natančnost preizkušala na mešani ekipni tekmi z zračno pištolo na 10 m. S svojimi nastopi so na Svetovnih univerzitetnih igrah pričeli tudi atletinje in atleti. V polfinale se je uvrstila Ajda Kaučič, medtem ko je imel Klemen Vilhar na svojem nastopu precej nesreče, ko mu je med tekom eden izmed sotekmovalcev stopil na športni copat, ga sezul in po vloženi pritožbi še čaka na svojo uradno uvrstitev. V prostem času so Slovenci presenetili trenerja športne gimnastike, Klemna Bedenika, in mu skupaj zapeli za rojstni dan.

Četrti dan tekmovanja sta zadnjič na igrah v Čengduju posamično nastopila strelka Jagoda Tkalec in strelec Jože Čeper. Jagoda je v drugem delu kvalifikacij s športno pištolo na 25 m zbrala premalo točk in se ni uspela uvrstiti v finalno serijo. Po skupnem seštevku je zasedla 20. mesto.

Danes zagotovo ni bil dan Jožeta Čeperja, ki je v streljanju z zračno pištolo na 10 m zasedel končno 56. mesto. Jutri ju čaka še skupna tekma z zračno pištolo na 10 m, kjer bosta poskušala svoje rezultate izboljšati in z dobrim občutkom končati njuno zadnjo tekmo na univerzitetnih igrah.

svetovne univerzitetne igre
Jože Čeper na zadnji individualni tekmi.

Tekmovanja so se pričala tudi za atlete in atletinje, danes so se na atletskem stadionu pomerili štirje. V dopoldanskem času smo lahko spremljali Ajdo Kaučič, študentko Pravne fakultete na Univerzi v Mariboru, v disciplini tek na 400 m, ki se je z 9. časom (55,15 s) uvrstila v polfinale.

Tekmovali sta tudi Barbara Štuhec, študentka Fakultete za kemijo in kemijski tehnologijo na Univerzi v Ljubljani, v skoku v daljino in Izabela Eržen, študentka Fakultete za arhitekturo na TU Delft, v teku na 400 m z ovirami, ki se žal nista uvrstiti v polfinale.

svetovne univerzitetne igre
Barbara Štuhec med tekmovanjem.

Nezgoda na tekmi Klemna Vilharja

Zvečer je nastopil Klemen Vilhar, študent Fakultete za šport na Univerzi v Ljubljani, v teku na 3000 m z zaprekami. Po odličnem štartu, se mu je v drugem krogu pripetila nesreča, ko ga je sotekmovalec pohodil in mu sezul športni čevelj. Klemen se je po zaostanku skušal priključiti skupini, kar mu je za trenutek tudi uspelo, a je izgubil preveč energije, da bi lahko držal tempo najboljših. Njegovo uradno uvrstitev še čakamo, ker je zaradi omenjenega dogodka vložil pritožbo.

svetovne univerzitetne igre
Klemen Vilhar še čaka na uradne rezultate.

Dan je poleg tekmovanj prinesel tudi praznovanje rojstnega dne. Okroglih 50 let se je razveselil trener telovadk, Klemen Bedenik. Vsi člani slovenske delegacije so mu pripravili presenečenje, mu zapeli in se skupaj posladkali s torto.

svetovne univerzitetne igre
Praznovanje rojstnega dne.

SUSA / EJ
SUSA

Sorodni članki

Back to top button